HABER - Hasan KAYA

"Madde bağımlılığı ile mücadele" konulu seminer, Aktivist Aynur Karabulut ve Antalya'da tedavi görüp uyanıklık evresinde olan 5 gencin katılımıyla, Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Seminerde daha önce ileri derecede madde - uyuşturucu bağımlısı olup hatta birçok suça karışıp kendisinin veya ailelerin isteği ile tedaviye başlayan gençlerin ilginç ve sıradışı hayat hikayeleri anlatıldı.

Aktivist Aynur Karabulut'tan "madde bağımlılığıyla mücadelede gönüllülerin sahadaki rolünü ve bir anne olarak önleme" kısmını dinlerken, meseleyi asıl yaşayanlardan; yani dibe çöküp ve dipten çıkıp, yeni bir hayata başlayıp topluma katkıda bulunmak, temiz ve ayık kalmak için yol arayıp, kendi gibi bağımlılara destek olmak isteyen gençler yaşadıkları olayları herkese ders olacak şekilde anlattılar.

Pandemi kurallarına âzâmi dikkat edilerek gerçekleştirilen seminer programının sonunda misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Okul müdürü Yunus Koç, seminere katılan herkese teşekkür etti.