Gazipaşa 4. Kitap ve Kültür Şenliği, Belediye Kültür Merkezi’nde 22 Nisan Cuma Günü (bugün) saat 11.00’de kapılarını kitapseverlerin dünyasına açtı. Gazipaşa Belediyesi’nin bu yıl Gazipaşa Tarım ve Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları, Gazipaşa Musiki Derneği ile iş birliği içerisinde düzenlediği Kitap ve Kültür Şenliği, Çocuk öykü, masal, araştırma, roman, şiir, deneme ve derleme sözlük alanında 17 yazar, sanatçı ve şairi ağırladı.

Gazipaşa 4.Kitap ve Kütür Şenliği’ne katılım sağlayan yazarlar arasında; Fatih Tuncay (Çocuk öykü ve masal yazarı), Semra Yurt Akgül (Çocuk masal yazarı), Aydın Balcı (Çocuk öykü ve masal yazarı), Pakize Türkoğlu (Araştırma ve roman yazarı)Kasım Çetin (Çocuk öykü ve oyun yazarı), Hikmet Özkaya (Çocuk masalları yazarı)Tayyar Ünal (Derleme sözlük yazarı), Hasibe Yıldırım , (Roman ve derleme yazarı), Emine Emiral (Roman yazarı), Mehmet Ünver (Öykü yazarı), Mevlüt Çalışkan (Şiirleriyle anılacak),İsmet Özalp (Şair),Şahin Gümrü (Deneme Yazarı), Aslan Bayır, Emine Yetgin, Mehmet Yıldız, gibi pek çok sanatçı, yazar ve şair Gazipaşalılarla buluştu.

“EĞİTİMİ, BİLGİYİ VE KÜLTÜRÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Gazipaşa 4.Kitap ve Kültür Şenliği’nin ilk gününün oldukça verimli olduğuna değinen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Doğanın, tarihin ve kültürün şehri Gazipaşa’mızda, böyle güzel etkinliklerde sizlerle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Yemek içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntılarımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır. Hiç şüphesiz ki kitaplar, bizlerin hayatını olumlu yönde değiştiren ve ilerlememizi sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Her zaman okuyalım ve yaşamımıza değer katalım. Sanatsal ve kültürel faaliyetler, bakış açımızı geliştiren, hayatımızı anlamlandırmamızı sağlayan etkinliklerdir. Biliyorsunuz ki biz Gazipaşa Belediyesi olarak her yıl kültürel faaliyetlerimizi artırıyoruz. Gazipaşa’mızı bir kültür şehri yapma yolunda Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’nu düzenliyoruz. Yörük kültürümüzü yansıttığımız Günnercik yayla şenliğini düzenliyoruz.

Çeşitli fuarlara katılarak Gazipaşa kültürünü herkese tanıtıyoruz. Kültürümüzün en önemli parçalarından olan halk oyunlarımızı yaşatabilmek için ekibimizi oluşturduk, yakın zamanda etkinliklerimizde gösterilere başlayacaklar. Birçok spor dalında kurslar açıyor, spor kulüplerimize yardımlar yapıyoruz. Her zaman her koşulda sizlerin ve kültürel gelişimin yanındayız. Bu güzel kültür organizasyonunda emeği geçen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerimize, Cumhuriyet Kadınlarımıza, Gazipaşa Musiki Derneği üyelerine, Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı saat ikide belediyemiz halk büfede uçurtma şenliğiyle kutlayacağız. Hep birlikte çocuklarımızla eğlenebileceğimiz güzel bir etkinlik olacak. Bayramımızı şimdiden kutluyorum. Uçurtma şenliğimize katılımlarınızı bekliyorum. Eğitimi, bilgiyi ve kültürü çok önemsiyoruz. Her zaman okuyalım, okutalım, değişimin ve gelişimin içinde olalım. Sizleri çok seviyorum. Selamlar, saygılar.” İfadesiyle, Kitap ve Kültür Şenliği’nin açılış günündeki konuşmasını tamamladı.

“KÜLTÜR VE SANAT ORGANİZASYONLARININ İLÇEMİZDE DAHA SIK YER ALMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİBİZ”

Gazipaşa 4.Kitap ve Kültür Şenliği’nde bulunan yazarlar,  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Fuarda yer alan yazarlar, “Hem çocuklar hem de çok sayıda kitapseverlerimiz, unutamayacakları güzel bir anı, başarı serüvenlerine büyük ölçüde katkı sağlayacak bir kitap fuarı heyecanı yaşadılar. Katılım sağlayan tüm misafirlerin yüzündeki mutluluk bizleri de mutlu etti. Kitaplarımız hakkında birbirinden değerli yorumları dinleme fırsatımız oldu. Kültür ve Sanat Organizasyonlarının ilçemizde daha sık yer alması için çalışmalar yürüten eğitim gönüllüsü bir belediye başkanına sahibiz. Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a bizlere böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ediyoruz.” ifadesiyle, açıklamalarını yaptılar. İlçede kültür ve sanat alanına yönelik faaliyetlerini artırmaya devam eden Gazipaşa Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları, Gazipaşa Musiki Derneği ve Tarım ve Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenen 4. Gazipaşa Kitap ve Kültür Şenliği, 23 Nisan Cumartesi ve 24 Nisan Pazar Günü de Belediye Kültür Merkezi’nde gün boyu misafirlerini ağırlamaya devam edecek.