HABER - Gazete ALANYA

Edinilen bilgilere göre Gazipaşa muhabirimiz Hasan Kaya, dün Adliye binası önünde faaliyet gösteren taksi durağının 10 metre uzağına aracını park etti. Bu arada bir taksici muhabirimize, “Siz buraya araç çekemesiniz” diyerek tepki gösterdi. Bu duruma sinirlenen muhabirimiz Kaya, “Benim aracım size ait bölgenin dışarısında. Siz bu kadar alanı işgal ediyorsunuz bu konuda belediyeye işgaliye parası ödüyor musunuz” dedi. Taksici ise, “Ödemiyoruz ama belediye isterse öderiz” şeklinde cevap verdi. Muhabirimiz tekrar bir soru yönelterek, “O zaman sizin para ödemediniz alan nasıl taksicilere ait oluyor? Bu alanın sizin olması için işgaliye parası ödemeniz gerekir” şeklinde cevap verdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine Kaya zabıta amirine haber vererek konunun incelenmesini talep etti.

SİBOP KAPAĞINA ÇAKIL TAŞI

Kaya, yaklaşık yarım saat sonra aracına binmek için taksi durağının önünden geçerken bazı taksiciler muhabirimize ters ters bakmaya başladı. Aracına binen ve yaklaşık 700 metre giden Hasan Kaya, bir süre sonra aracının tekerinin patlak olduğunu fark etti. Bu durumdan şüphelenen muhabirimiz Kaya tekrar zabıta amirini arayarak durumu anlattı. Aracını bir akaryakıt istasyonuna çeken Kaya, tekerleğinin sibop kapağını sökünce ufak bir taş parçası olduğunu gördü ve şok oldu. Tartıştığı taksicileri polise şikayet eden Kaya, olay yerinde kamera olmadığı için emniyete çağırıldı.

KENDİSİNE YAPILANI HERKESE DUYURDU

Bu olaydan sonra hemen taksi durağının önüne giden Kaya, durak önünde Facebook'tan canlı yayın yaparak taksiciler tarafından yapıldığını düşündüğü bu olayı herkese duyurdu. “Bu gün bana yapılan yarın bir başkasına yapılır” diyen Kaya, bu konuda “Belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı göreve davet ediyoruz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

BAŞKAN ARAYIP BİLGİ ALDI

Muhabirimize yapılanları ve yaşadığı bu mağduriyeti Facebook’tan izleyen belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu konuda zabıta amirliğine gerekli talimatı verdiğini belirterek olayı kınadı ve takipçisi olacaklarını belirtti. Daha sonrasında olay yerine gelen zabıta ekipleri taksicilerin olduğu durağın civarında inceleme yaptı. Gazete Alanya olarak muhabirimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.