HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'da TOKİ için hazırlanan 1/1000'lik imar planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Bu konuda müjde veren eski Belediye Başkanı Çelik, "Çok kısa süre içerisinde Gazipaşa'mıza özgün planıyla konutların yapımına başlanacak ve 300 dar gelirli vatandaşımız 20 yıl vade ile ev sahibi olacak. Gazipaşa'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Bakılar ve Koru mahallelerinde bulunan, Mal Müdürlüğü'ne ait 144 dönüm araziye konut yapma işi iptal oldu ve vatandaşını ev hayali de suya düştü.

CHP'Lİ VE İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ AVUKATLAR İTİRAZ ETMİŞTİ

AK Partili Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik döneminde, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından, Bakılar ve Koru'da bulunan 144 dönüm arazi üzerinde yapılacak konut projesi, Antalya Büyükşehir Meclisi’nce onaylandı. Fakat dönemin CHP’li meclis üyeleri İsmet Tok ve Sema Şenli ile İyi Partili Meclis Üyesi Nazmiye Gül Özgörü'nün de aralarında bulunduğu bazı avukatlar Aralık 2018’de yapılan meclis toplantısında, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına karşı olmadıklarını ancak hazırlanan imar değişikliği planının yasalara uygun olmadığını belirtmeleri üzerine CHP’nin ve İyi Parti’nin hukukçu Avukatları 1/5000 nazım imar planında yapılan değişikliğin iptali için Antalya 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Dosyayı inceleyen Antalya 2. Bölge İdare Mahkemesi 2019/741 nolu kararında, “TOKİ Evleri için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planında yapılan değişikliğinin kamu yararı taşımadığı ve davaya konu plan değişikliğinin imar mevzuatına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı gerekçesi ile davanın iptaline karar verdi.

Gazipaşa'da TOKİ için ayrılan ve iptal edilen araziler şimdi kepçeler çalıştırılarak vatandaşlar tarafından işgal ediliyor.