TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 84’ncü ölüm yıldönümünde bir kez daha özlem ve saygıyla andık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü kapsamında düzenlenen anma programı dün saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Anma programı Kaymakamlık ve Gazipaşa Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Programa İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcı İlker Dülgeroğlu, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, Emniyet Müdür Vekili Erol Şen, İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saat 09.05’te ise adeta hayat durdu. Belediye sireninin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar İstiklal Marşı ile birlikte göndere çekildikten ve sonra yarıya indirildi. Meydandaki törenin ardından program Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti.

PROGRAM ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

Gazipaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle andı. Anma töreni daha sonra Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma programı, İstiklal Şehit Süleyman Gür İlk ve Orta Okulu’nun düzenlediği program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve okul müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı. Okul müdürünün konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunarak, gösteriler sunuldu. Öğrencilerin hazırladıkları program ödül töreni ile son buldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bülent Şen tarafından hediyeler takdim edildi.