Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı pek çok eğlenceli etkinlikle ilçeye ses getirdi. 23 Nisan Cumartesi Günü, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan program, saat 14.00’te Belediye Halk Büfe’de çocuklar için düzenlenen Uçurtma şenliği ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. Yıl dönümü nedeniyle hazırlanan program dâhilinde; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından 23 Nisan Bayramı heyecanı, saat 14.00’te Belediye Halk Büfe’de çocuklar için hazırlanan uçurtma şenliği ile devam etti. Yüzlerce çocuğun aileleriyle katıldığı şenlikte, bir yandan özgün baskı etkinliği yapılırken bir yandan da dev görsele rengarenk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun yazıldı. Animasyoncular eşliğinde çocuklar doyasıya eğlenirken, sahilde uçurtmalar gökyüzüne yükseldi.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR GÜNEŞLİ GÜNLER”

Uçurtma Şenliğine katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çocuklarla oyunlar oynadı boyama çalışmaları yaptı. Şenlikte konuşan Başkan Yılmaz “Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102. Yılını kutluyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından, tüm dünya çocuklarına armağan edildi. Toplumumuz için böylesine önemli bir günün, pırıl pırıl bir geleceğe armağan edilmesi bizim için çok önemli bir gurur. Bu güzel günü, bugün burada hep birlikte coşkuyla kutlayalım istedik. Etkinliğimize katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler Ata’mızın izinde, aydınlık geleceğimiz çocuklarımız için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.Tüm bu hislerimle, en büyük mirasımız ulusal egemenliği bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor; bu güzel günün sahibi, aydınlık yarınların mimarı tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Hep birlikte nice 23 Nisan’larımız olsun.

Güzel günler göreceğiz çocuklar,

Motorları maviliklere süreceğiz.

Çocuklar inanın, inanın çocuklar

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler…

Çocuklarımız hep mutlu olsunlar. Hep neşeyle dolsunlar. Sizleri çok seviyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” Sözleriyle günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tamamladı.

Gazipaşa Belediyesi çocuklarla birlikte tüm Gazipaşalı vatandaşlara bayram heyecanını düzenlediği etkinliklerle yaşattı.  Belediye’nin Halk Büfe’de gerçekleştirdiği şenlikte çocukları, uçan balonları mavi gökyüzüne uçurmasıyla birlikte, günden geriye muhteşem fotoğraf kareleri kaldı.