HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'nın Beyrebucak Mahallesi'nde faaliyet gösteren ve ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yalan Dünya Mağarası, dikit, sarkıt ve sütunlardan oluşuyor. Yaz kış 28 derecelik ısıya sahip olan mağara 4 kilometre uzunluğa sahip. 2010 yılında Gazipaşa Kaymakamlığı ve Antalya Valiliği tarafından 450 metresi düzenlenip ışıklandırılan ve ziyarete açılan mağaranın astım hastalığına da iyi geldiği düşünülüyor ve yöre halkı tarafından bu amaçla kullanılıyor. Mağara sadece burada yaşayan özel bir yarasa cinsini de barındırıyor.

YALAN DÜNYA MAĞARASI AÇILDI

Bu konuda bilgi veren Yalan Dünya Mağarası işletmecisi Mehmet Uncuoğlu, “Gazipaşa'da korona virüs nedeniyle birçok iş yeri gibi bizim işletmemizde kapalıydı. Salgın sürecinin normale dönmesi ile birlikte biz de dezenfektan yaptırdık ve iş yerimizi halkın hizmetine açtık. Şimdi müşterilerimiz gelmeye başladı. İşyerimiz Sabah 8.00 ve akşam 18.00’a kadar açık. Hafta sonları köy kahvaltısı var. Güzel bir kahvaltı keyfi yaşamak isteyen herkesi mekânımıza davet ediyoruz” dedi.

TURİSTLER YALAN DÜNYA MAĞARASINI ZİYARET EDİYOR

Bir kaç hafta önce hizmete açılan Yalan Dünya Mağarası, Alanya'dan gelen günü birlik turistlerin akınına uğradı. İlk olarak Güneyköyü delik denizi, muz ve çilek bahçelerini geziyor. Daha sonra Yalan Dünya mağarasını ziyaret ediyor ve burada öğlen yemeği yiyen turistler Cami ziyaretinden sonra tekrar Alanya'ya geri dönüyorlar.