HABER- Hasan KAYA

Gazipaşa Sanayi Sitesi ve Beyobası Mahallesi’nde yaşanan fosseptik sorunu çözülüyor. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT), Gazipaşa Sanayi Sitesi’nde fosseptik sorununu çözmek için başlamış olduğu çalışmaları devam ettiriyor.

Yıllardır Sanayi sitesinin alt kısmındaki dereden Bıçkıcı Çayı’na akıtılan ve çevreye saçtığı kötü kokulardan dolayı sık sık sanayi esnaflarının şikayetini alan fosseptik sorunu yapılacak olan çalışma sonrası tamamen ortadan kalkacak. ASAT ekipleri Sanayi Sitesine fosseptik toplama havuz inşaatı da büyük oranda tamamlamış durumda. Sanayi sitesinin içinden bölge yardım denetleme istasyon amirliği binası önüne kadar fosseptik borularını döşeyen ekipler,  Beyobası Mahallesi’nin fosseptik suyu borularını D-400 kara yolunun altından geçirerek Sanayi sitesindeki toplama havuzuna bağlayacak.

SORUN ÇÖZÜLECEK

Burada toplanan fosseptik suları pompa aracılığı ile bölge trafik yanından döşenecek yeni şebeke ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki fosseptik hattına bağlanıp oradan da arıtmaya akıtılacak. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra hem sanayi sitesinin hemde Beyobası Mahallesi’nin fosseptik sorunu ortadan kalkmış olacak.

TOPLAMA HAVUZU

İlk olarak Sanayi Sitesine fosseptik toplama havuzu yapılacak. Ardından yağ tutucular yapılacak ve ardından Beyobası Mahallesi’nin fosseptik suyu boruları D-400 kara yolunun altından geçerek Sanayi sitesindeki toplama havuzuna bağlanacak. Burada toplanan fosseptik suları pompa aracılığı ile bölge trafik yanından döşenecek yeni şebeke ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki foseptik hattına bağlanıp oradan da arıtmaya akıtılacak. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra hem sanayi sitesinin hem de Beyobası Mahallesi’nin foseptik sorunu ortadan kalkmış olacak.