HABER - Hasan KAYA

Gazipaşa'nın Korubaşı Mahallesi’nde bulunan Korubaşı İlkokulu, bir süre önce öğrenci mevcudunun az olması nedeniyle kapatılmıştı. Mahallede ikamet eden öğrenciler, taşımalı eğitim ile ilçedeki diğer okullara taşınarak eğitim almaya devam ediyor. Atıl halde olan okul Özel Eğitim Uygulama Okulu’na dönüştü. Özel okula Macar Fahri Öncelik Okulu müdürü Hasan Özcan Çağlar nüdür olarak görevlendirildi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERE HİZMET VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde tamamen ücretsiz olarak özel eğitim verecek olan Korubaşı İlkokulu, ilçenin özel eğitim ihtiyacını karşılayacak. Konu ile ilgili bilgi veren Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, “Korubaşı İlkokulu’muz öğrenci sayısının az olması nedeniyle bir süre önce kapanmıştı. Atıl halde bulunan okul binası, özel eğitim okuluna dönüştürülerek ilçemizde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin hizmetine girecek. Özel eğitim okulu için gerekli izinler alındı, şu anda okul binamızda özel eğitime uygun hale getirilmesi için tadilatlar devam ediyor. 16 derslik ile ilçede özel eğitime ihtiyaç duyan tüm ilkokul ve ortaokul düzeylerindeki öğrencilerimizin ihtiyacına cevap verecek olan özel eğitim okulumuz Eylül ayı içerisinde açılacak. Okul ile ilgili özel okulmuş gibi yanlış bir algı oluştu, okulumuz tamamen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere ücretsiz eğitim verecek. Okulumuzun açılması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz özel eğitim okulu şimdiden öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

MÜJDEYİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANI DOĞAN VERMİŞTİ

Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, okulla ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. İlçe Başkanı Doğan paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Korubaşı Mahallesi’ndeki okulumuzun Özel Eğitim Okulu olarak ilçemize hizmete devam etmesi için bir süre önce, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Kocagöz ile görüşüp tadilat ve eklentileri ile ilgili ödenekleri isteyip temin ederek eğitim öğretime hazır hale getirdik. 16 derslikli Korubaşı Özel Eğitim 1. ve 2. kademe okulu olarak bakanlığımızdan onayını alarak eğitim öğretim hazır hala getirilmiştir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunarım. Gazipaşa’mıza hayırlı olsun”