HABER- Hasan KAYA

Gazipaşa'nın Koru mahallesinde bazı yatırımcılar 7-8 yıl önce otel yapmak için arazi satın aldı. Hatta dönemin eski Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç döneminde bazı yatırımcılar Koru Sahili’nde 5 yıldızlı oteller yapılacağını söyleyerek bu otellerin 2015 yılında hizmete açılacağını belirtmişlerdi. O günden bu yana yıllar geçse de Koru sahili’ne bırakın otel yapmayı bir çivi dahi çakılmadı.

Halkın yıllardır otel projesi olarak bildiği Koru Sahili’nde şimdi yatırımcıların otel arazilerine modern muz seraları yapmaya başladığı görüldü. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Burası otel arazisi. Neden otel yapılmıyor da muz serası yapılıyor?” diyerek Gazipaşa Belediyesi’nin otel arazisine sera yapılmasına izin vermemesi gerektiğini belirterek bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.

BAŞKAN YILMAZ BÖLGEDE 18 UYGULAMASI YAPILACAK

Tüm bu yaşananların ardından Gazete Alanya Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a “Otel arazisine neden sera yapılıyor?” şeklinde şeklinde bir soru yöneltti. Bu konuda bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Koru mahallesinde yeniden 18 uygulaması yapılacağını belirterek, “Biz arazi sahibi ile görüştük. Kendileri 18 imar planı tamamlanana kadar sera yapacaklarını daha sonra serayı sökeceklerini belirtti.” dedi.

CEM BURAK KORU’NUN İMAR SORUNU YOK

Bu konuda görüştüğümüz eski Gazipaşa Belediye Başkanı Harita Mühendisi Cem Burak Özgenç ise şunları ifade etti:

“Koru mahallesinde otel yapılacak arazilerin imar planları kendi dönemlerinde yapıldı. Sonradan vatandaşlar itiraz etmiş olabilir, eğer böyle bir durum varsa bölgede yeniden 18 uygulaması yapılması gerekir. Böyle bir durum yoksa belediye isteyen yatırımcıya otel ruhsatı verebilir”

ÇELİK BÖLGEDE YENİDEN 18 UYGULAMASI YAPACAK

Bölgedeki imar olayına dair Gazipaşa eski Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik'e de soru yönelten Gazete Alanya Çelik’ten, “Cem Burak döneminde bölgenin imar planı yapılmış fakat daha sonra bazı vatandaşlar itiraz edip mahkemeye vermiş. Mahkemeler bizim dönemimizde sonuçlanmadı. Koruda yeniden 18 uygulaması yapılması gerekiyor” şeklinde bir cevap aldı.