HABER – Hasan KAYA

Gezi ile ilgili Gazete Alanya'ya konuşan Gazipaşa Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Koç ve Gazipaşa Ak Parti İlçe başkanı Ali Doğan, “Özellikle reşit olmayan kız çocukları ellerinden çekilip alınan annelerin sabırla bekleyişlerine, yürek yangınlarına, mağduriyetlerine ve vakur duruşlarına üzülerek şahit olduk. Evladı dağa kaçırılmış bir annenin Kürtçe söylediği şu sözler hem yüreklerimizi dağladı hem de anlayanlara çok şey anlattı: "Ey PKK, sen devlet kurmak istiyormuşsun; bundan bana ne. Git devletini nerede kuracaksan kur. Peki, sen devletini kuracaksın da benim reşit olmayan çocuklarımı niye kandırıp dağlara kaçırdın? Devletini kurmak için küçük çocuklarımın kanına mı güvendin? Ver benim çocuklarımı” dedi.

HDP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPAN BİR GRUPTUR

Gazipaşa Ak Parti İlçe başkanı Ali Doğan, “Diyarbakır Anneleri, PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapan bir gruptur. 3 Eylül 2019'da bir grup anne, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde protestoya başlamıştır. Şuanki sayı 225 civarındadır. Kış koşulları nedeniyle, Diyarbakır anneleri parti binasının önündeki merdivenlerde oturmayı bırakıp, soğuk havalardan korunmak için bir çadırın içine taşınmışlardır.

Koronavirüsün patlak vermesi sırasında da eylemler devam etmiştir. Evlat nöbetindeki anne ve babalardan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar koronavirüs nedeniyle eyleme ara verirken, geriye kalanlar ise, (gruplar halinde) maske takıp, hijyen kurallarına uyup, sosyal mesafeye dikkat edip eyleme halen devam etmektedirler” dedi.

Konuşmasına devam eden Doğan, “İhtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken, kobani olaylarında PKK terör örgütü tarafından hunharca katledilerek şehit edilen, kıymetli yavrumuz Yasin Börü'nün bası Fikri Börü abimizi Diyarbakır da ziyaret ederek güzel Gazipaşa'mızın sevgi selamlarını ilettik” diye konuştu