MANAVGAT İÇİN TÜM GAZİPAŞA YARDIM ETTİ

Yaklaşık bir hafta önce Manavgat’ta çıkan yangın, bölgeyi olumsuz etkiledi. Bölge halkını yalnız bırakmayan Gazipaşa Belediyesi Ekipleri, duyarlı bir davranış göstererek, bölgedeki vatandaşlar için yardım dayanışma kampanyası başlattı. Kampanyayı sosyal medya hesaplarından duyuran Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Sevgili Hemşehrilerim, Gazipaşa Belediyesi olarak, Manavgat’ta çıkan yangında zor durumda olan vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamıza destek olmak isteyen hemşehrilerimiz, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak olan ihtiyaç toplama çadırına, yardımda bulunabilirler. Şimdiden tüm hemşehrilerime destekleri için teşekkür ederim. En acil temel ihtiyaçlar; Su, ayran, bebek maması, kapalı gıda ve konserve, giysi, ayakkabı, terlik, yorgan, yastık, battaniye, şampuan, bebek bezi, sabun, peçete, ıslak mendil, pet bardak, maske, kolonya, kedi ve köpek maması.” Sözleriyle vatandaşları yardım kampanyasına davet ederek, ihtiyaç listesini verdi. Başkan Yılmaz’ın paylaşımından hemen sonra Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırına, binlerce yardım geldi. Gelen yardımlar üç tane tır ve bir tane kamyon aracılığıyla Manavgat’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan yardım dayanışma merkezine aktarıldı.

MANAVGAT’A MOBİL YEMEK ARACI

Gazipaşa Belediyesi sadece yardım kampanyasıyla yetinmeyerek, Manavgat’ın yangından en çok hasar gören mahallelerinden biri olan Kalemler Mahallesi’ne, mobil yemek aracı kurdu. Üç öğün sıcak yemek yapıp bölge halkına dağıtım yapan Gazipaşa Belediyesi Ekipleri, bölge halkından tam not aldı. Konuyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Manavgat’ın yangından en çok hasar gören bölgelerinden biri olan Kalemler Mahallesi’nde, yemek pişirip, halkımıza ikram ediyoruz. Manavgat’mızın her zaman yanında olmaya ve yaralarını birlikte sarmaya devam ediyoruz” diyerek açıkladı.Mobil yemek aracının ihtiyaç süresince bölgede kalacağını belirten Yılmaz, Manavgat’ın her zaman yanında olduklarının mesajını verdi.

“YENİ BİR İHTİYAÇ LİSTESİ BELİRLENDİĞİNDE, SİZLERLE DAYANIŞMA İÇİNDE TEKRAR BİR YARDIM KAMPANYASI OLUŞTURACAĞIZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ihtiyaç stoklarının yeterli olduğunu belirtmesi üzerine, açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Sevgili Hemşehrilerim, Manavgat’ta yaşanan yangın felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için düzenlediğimiz yardım kampanyamıza, gösterdiğiniz yoğun ilgi ve dayanışma için sizlere minnettarız.

Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’in gerekli ihtiyaç stoklarının sağlandığını belirtmesi üzerine, yardım kampanyamızı şimdilik sonlandırıyoruz. Yeni bir ihtiyaç listesi belirlendiğinde, sizlerle dayanışma içinde tekrar bir yardım kampanyası oluşturacağız. Yardım kampanyası çağrısı yaptığımız günden bu yana, Manavgatlı vatandaşlarımız için desteklerini esirgemeyen hemşehrilerime, sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Sözleriyle başlatılan kampanyanın sona erdiğini ihtiyaç dahilinde tekrar bir kampanya başlatılabileceğini vurgulayarak, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'nın Yayımladığı Kararname'de Gazipaşa'mızda Afet Bölgesi İlan Edilmiştir. Kamusal ve Kişisel Her Türlü Zarar Devletimiz Tarafından Tazmin Edilecektir. Devletimiz Güçlüdür. Milletçe Kol Kola Gönül Gönüle Olalım.