Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda 17 Mayıs akşamında gerçekleşen Musa Eroğlu konserini, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 10 bin vatandaş izledi. Saat 20.30’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan bayram kutlama programı, Gazipaşa'nın yetiştirdiği müzisyenler; Erman Çolakoğlu, Onur Demir, Göksel Aslan ve İsmail Yıldırım’ın konseriyle devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Türk Halk Müziğinin efsane ismi Musa Eroğlu sahneye çıktı. Binlerce kişiye birbirinden güzel türkülerini söyleyen Musa Eroğlu'na, tüm katılanlar eşlik etti.

“19 MAYIS HEPİMİZİN DOĞUM GÜNÜDÜR!”

Gazipaşa Belediyesi’nin üç yıllık çalışmalarının da sergilendiği konser öncesinde, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. 19 Mayıs’ın önemini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bizler, adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Gazipaşa’mızın geleceği için sizlerden aldığımız enerjiyle, üretmeye ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Bu mücadelede en büyük gücümüz şanlı tarihimiz. Bu sebeple, geleceğe umutla bakarak, her şey güzel olacak diyerek, aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Bizler bugün, bu topraklarda barış içerisinde, özgürlük içerisinde yaşayabiliyorsak, bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü başlattığı mücadelenin mutlu bir sonucudur. 19 Mayıs bizim doğum günümüzdür. Atatürk gençlerinin, Cumhuriyet gençlerinin, ülkemin aydınlık geleceğinin, benim, sizin, hepimizin doğum günüdür 19 Mayıs!” ifadesini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ’DAN GENÇLİĞE HİTABE VURGUSU

19 Mayıs’ların her zaman coşkuyla kutlanacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bizler, 19 Mayısları unutmadan, unutturmadan her zaman kutlamaya ve Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeye devam edeceğiz. Ve Ata’mızın yolunda ilerlerken, aziz vatanın kurtuluşunu, Türk Gençliğine hitap ettiği mektubun sonunda söylediği önemli sözü, bir kez daha hatırlayalım istiyorum. Ey Türk İstikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Ulu önderimiz, milletimizin aydın öncüsü, sonsuz sevdamız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!” ifadesiyle Atatürk’ün Türk gençliğine yazdığı Gençliğe Hitabe’ye vurgu yaparak herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

MUSA EROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Gazipaşa ve çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu konserde, Halk müziği ozanı Musa Eroğlu “ Bizleri bu güzel ortamda buluşturan Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a, ekibine ve buralara kadar geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KONSERE TAM NOT

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Konsere katılan vatandaşlar Usta Sanatçı Musa Eroğlu’nun eşsiz sesiyle doyasıya eğlendi. Konsere katılamayan vatandaşlar için Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapıldı. Binlerce kişinin izlediği büyük konser, tüm katılımcılardan tam not aldı. Gecenin sonunda usta sanatçı Musa Eroğlu’na Gazipaşa Belediyesi Ahşap İşleri Atölyesi’nde yapılan ayna ve çiçek takdimi yapıldı.