HABER – Hasan KAYA

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 4 Martta Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 9 askere baş sağlığı diledi. 6 Mart Atatürk’ün Antalya’ya geliş yıldönümünü anan Mehmet Ali Yılmaz, 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybeden usta sinema oyuncusu Rasim Öztekin’i andı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul ediliş yıldönümünü kutlayan Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramını anarken, pandeminin başından bu yana özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 18 Mart Şehitler gününü andıktan sonra, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününe değinen Yılmaz, 21 Mart Nevruz Bayramını kutladı. 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Gününü kutlayan Yılmaz, güvenliğimiz için özveriyle çalışan polis teşkilatının kuruluş gününü kutladı. 13 Nisan Ramazan ayının başlangıcının tüm İslam âlemine hayırlı olmasını dileyen Mehmet Ali Yılmaz, Atamızdan bize ve tüm çocuklara miras kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

BAŞKAN YILMAZ AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Meclis toplantısını başlatmadan önce açılış konuşması yapan Mehmet Ali Yılmaz,” Göreve geldiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bu yana aldığımız kararların ışığında birçok çalışma yaptık. Gazipaşa’yı daha yaşanabilir ve modern bir hale getirmek için özveriyle çalıştık. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık prensibimizin gereği 2 yıl içerisinde, elimizdeki tüm imkanları kullanarak yaptığımız çalışmaları bir bütün halinde sizlere sunmak istedik. Çalışmalarımızı bir katalog haline getirdik, toplantı sonrasında katalog haline getirdiğimiz çalışmaları sizlerle paylaşacağız. Aynı zamanda çalışmalarımızı anlatan bir video hazırladık, meclis toplantımız sonunda bu videoyu sizlerle izleyeceğiz. Video sonrasında sizlerin de emeği ile yaptığımız işlerle ilgili söylemek istediğiniz bir şey varsa memnuniyetle dinlerim. Toplantıda alınan kararların Gazipaşa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DENETİM RAPORU OKUNDU

Başkan Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından siyasi partilerin grup sözcülerine söz verildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün görüşülmesini talep ettiği, Belediyenin SGK borçlarına karşılık olarak, kombi arazisi olarak bilinen araziyi teminat göstererek taksitlendirme yapma yetkisi. Gündeme alınması ve 7. Madde olarak gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin maddesi olarak 2020 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi konusunda 1. Başkan vekili Onur Demir’in başkanlığında; 1.01.2020 ve 31.02.2020 tarihleri arasındaki İdari Faaliyet Raporu, birim faaliyet raporlarından da faydalanarak Meclis Başkanı Mehmet Ali Yılmaz adına, meclis üyelerine sunuldu. Sunulan faaliyet raporu okundu kabul edilerek, oylandı. Faaliyet raporu yapılan oylama sonucu, oybirliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddesi olarak, denetim komisyonları raporu görüşüldü. Denetim Komisyonu Başkanı Onur Demir, tüm siyasi parti gruplarının katılımıyla denetim faaliyet raporunun bitirildiğini ve meclis üyelerine dağıtıldığını ifade etti. Denetim raporunun oybirliği ile okundu kabul edilmesinden sonra gündemin diğer maddesine geçildi.

GÜNDEM MADDELERİ ELE ALINDI

Daha önce Belediye Meclisince, İmar Komisyonuna değerlendirilmesi için havale edilen; ilçe sınırları içerisinde yapılan inşaatların ruhsatlandırma aşamasında projelere ek olarak, peyzaj mimarınca hazırlanacak peyzaj projesi şartı getirilmesi ve inşaat bitiminde ruhsat alabilmek için peyzaj projesinin tamamlanmış olması şartı aranmasına ilişkin talep komisyon tarafından değerlendirilerek, 6 kat ve üstü yapılar ile site düzenindeki yapıların inşaat ruhsatı ile birlikte peyzaj projesinde işlenmesi ve buna göre ruhsatlandırılması komisyonca oybirliği ile uygun görülmüştür. İmar Komisyonu tarafından değerlendirilip Meclisin Kararına sunulan konu, 6 kat ile sınırlandırılmadan, ticari amaç dışında kullanılacak inşaatlar dışında tüm inşaatlarda peyzaj projesi şartı aranması ve bunun yanında otopark planında eklenmesi, İmar Komisyonun uygun gördüğü biçim değiştirilmesi şartı ile oybirliği ile kabul edildi. Yine daha önce İmar Komisyonuna değerlendirilmesi için havale edilen, Mehmet Ali Caddesi 2 Nolu sokağın isminin, Kazım Can Caddesi olarak değiştirilmesi; komisyon tarafından değerlendirme sonucunda adres karışıklığına sebep olabileceği için isim değişikliğine gerek olmaması oybirliği ile kararı kabul edildi.

İÇKİLİ BÖLGEYE RET

Geçtiğimiz ay meclis toplantısında içkili yer bölgesi ile ilgili, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gelen, söz konusu bölgenin içkili bölge olması halinde güvenlik nedeniyle sakınca olacaktır ibaresi üzerine meclis başkanı Mehmet Ali Yılmaz, iznin verilmesi veto edilmişti. Söz konusu iznin verilmesi kararına meclisten 11 oy alınmış ve üye tam sayının salt çoğunluğu sağlanmadığı için iznin verilmesi reddedildi.

Belediye Meclisi’nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 22.03.2021 tarih ve 2461 sayılı Pazarcı Mahallesi 1970 ada ve çevresinde yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili yazısı görüşüldü. Pazarcı Mahallesinde 18 uygulamasından sonra Şehit Süleyman Gür’ün ailesinin sahip olduğu yer ile ilgili mahkeme kararı ile iptal edilen ve birbirine aykırı iki mahkeme kararı ile plan değişikliğine gidildi. Söz konusu gündem maddesi İmar Komisyonu tarafından detaylı bir şekilde incelenmek oybirliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi. Gündem dışı olarak ele alınan 7. Maddede Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünün hazırladığı teklif değerlendirildi. Teklife göre; Gazipaşa Belediye Başkanlığı ve sermayesi yüzde yüz belediyeye ait olan Selinus İnşaat Malzemelerinin SGK’ya olan, prim, işsizlik sigortası ve damga vergisi borcuna ve bu borca işleyecek faizlere karşılık haizlerin taşınmazlardan kaldırılması için tek bir taşınmaz teminat gösterilerek, diğer taşınmazlardan hacizlerin kaldırılması oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündem maddelerinin Belediye Meclisince değerlendirilmesinin ardından Belediye Meclis Üyesi seçimleri yapıldı. Belediye 1. Başkan Vekili olarak CHP’li Zafer Tan oy çoğunluğu ile seçilirken 2. Başkan Vekili olarak İYİ Partili Yalçın Özdemir seçildi. Belediye Meclis Katipliği görevine CHP’li Cumhur Uğur ve İYİ Partili Mehmet Yılmaz asil olarak seçilirken, İYİ Partili Muzaffer Şirin ve CHP’li Ali İhsan Yılmaz yedek olarak seçildi. Belediye Encümen üyesi seçimi sonucu, CHP’li Ulaş Özgen ve İYİ Partili Mehmet Yüksel encümen üyesi seçildi. Belediye İmar Komisyonuna asil üye olarak; CHP’li Cumhur Uğur ve İYİ Partili Mehmet Yılmaz seçildi. Belediye İmar Komisyonuna yedek üye olarak, CHP’li Ali İhsan Yılmaz ve İYİ Partili Muzaffer Şirin seçildi. Belediye Bütçe ve Plan Komisyonuna üye olarak; CHP’li Serkan Özkurt ve İYİ Partili Hasan Atay seçildi. Meclis üyesi seçimlerinin ardından Nisan ayı meclis toplantısı tamamlandı. Toplantının ardından Gazipaşa Belediyesinin son 2 yıldır yaptığı çalışmalar için hazırlanan video gösterimi yapıldı. Video gösterimin ardından, hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür edildi ve Gazipaşa için yararlı olacak fikirler sunuldu. Toplantısı çıkışında meclis üyelerine Gazipaşa Belediyesinin hazırladığı, “Çağdaş, üreten ve gelişen Gazipaşa yolunda 2. Yıl” kitapçığı dağıtıldı.