HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa Belediyesi toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, başkanlığında gerçekleştirilen ihalelerde taşınmazların tamamı ihale edilmişti.

FENER 300 BİN LİRAYA VERİLMİŞTİ

Gazipaşa Belediyesi yaklaşık 2 yıl önce Koru Mahallesi’nde bulunan Fener Mesire Alanı içerisinde bulunan gemi görünümlü restoran yıllık 100 bin lira tahmini kira bedeliyle 3 yıllığına ihaleye çıkarmıştı. İhaleye Serdar Kaya ve Alaaddin Kocabaş istekli olarak katıldı. Oldukça çekişmeli geçen ihalede, Serdar Kaya’nın son teklifi 300 bin liranın üstüne çıkmayan Kocabaş, ihaleden çekildiğini söylemişti. Fener Mesire Alanı içerisinde bulunan gemi görünümlü restoranın ihalesi 300 bin lira veren Kaya’da kalmıştı ve daha sonra Serdar Kaya ihale şartnamesine uymadığı gerekçesiyle ihale yeniden yapılmıştı.

TEKRAR İHALE YAPILDI

Gazipaşa Belediyesi Eylül Çarşamba günü saat 14.00?da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında tekrar ihale yaptı. Pazarlık usulü ile yapılan ihaleye Selcan Kaya ve Alaattin Kocabaş katıldı.

Katılımcıların evrakları kontrol edildiği esnada Kocabaş, ihale şartnamesinde Turizm Yatırım yada Turizm Tesisi İşletme Belgesinin zorunlu kılındığını hatırlatarak, katılımcı Selcan Kaya`nın bunun yerine A Tipi Seyahat Acenteleri İşletmeciliği Belgesi`ni dosyasında sunduğunu söylemesi üzerine Kaya ve Kocabaş’ın dosyaları bir kez daha incelendi. Yapılan inceleme sonrası Kocabaş’ın itirazının haklı bulan ihale komisyonu Selcan Kaya`yı ihale dışı bırakılmıştı.

Tek başına ihaleye giren Kocabaş, pazarlık usulü ile yıllık 100 bin lira kira bedeliyle açılan ihalede 150 bin lira teklif vererek 55 bin 370 metrekarelik Fener Mesire Alanının 5 yıllığına sahibi oldu fakat burada Kaya'nın İhale şartnamesine uymadığı için Belediye yaklaşık 150.000 TL zarara uğradı.

BELEDİYE ZARARLARINI TALEP EDECEK

Gazipaşa'da Beleye Başkanlığının şimdi ihalelere katılıp daha sonra ihalelerden çekilerek belediyeyi zarara uğratan kişilere ihtarname göndererek ve belediyenin uğradığı zararlarını karşılamak için ihtarname göndereceği öğrenildi.