Müdür Mustafa Gazioğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

Öğretmenlerin iki aylık yaz tatili biterken yeniden yoğun bir çalışmanın içine girecekler. Bu öyle ince, öyle hassas bir iş ki... Keyifli olduğu kadar sorumluluğu ve vebali de var. Çünkü; üzerinde çalıştığınız malzeme insan. İnsanlar, insanları mutlaka ilgilendirir. Dağda çoban da olsa, iş adamı da olsa, milletvekili de olsa mutlaka etkileşim içerisinde olduğu bir çevresi vardır. İnsanları en çok kıranlar, en çok üzenler insanlardır. İnsanları en çok sevenler, en çok mutlu edenler de, yine insanlardır.

Bugün çevremizde örnek olarak gösterdiğimiz; kibar, naif ne kadar insan varsa, hepsi bir öğretmenin eğitiminden geçmiştir; kaba-saba, ne dediğini bilmeyen, saygısız, sözü ve davranışları ile çevresine rahatsızlık veren insanlar da bir öğretmenin eğitiminden geçmiştir.

Değerli Öğretmen Arkadaşlar;

Sosyal yaşamda sizi rahatsız eden ne kadar şey varsa hepsinde biz öğretmenlerin vebali vardır. İleri ki yaşamlarda çocuklarınızın, torunlarınızın da aynı saygısız, seviyesiz, yol- yordam bilmeyen kişilere maruz kalmaması için önce eğitim diyor, herkese kazasız -belasız, başarılı bir eğitim-öğretim sezonu diliyorum.