GAZİPAŞA’NIN Cumhuriyet Mahallesi’nde hazine ve orman arazisini işgal eden Yeter Arıcan hakkında 4-5 kez zabıt tutulduğunu söylenirken, işgal etiği orman arazisinde büyüyen fidanları ise ot ilacı yaparak kuruttuğu iddia edildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde hazine ve orman arazisi işgal eden Yeter Arıcan adeta kanunları hiçe sayıyor. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işgali 4-5 kez zabıt tutulan ve hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulan Yeter Arıcan'ın işgal ettiği orman arazisinde büyüyen fidanlara ot ilacı yaparak kuruttuğu iddia edildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde 22 ada 75 nolu parsel içinde yaklaşık 18 dönüm orman arazisini kurutarak burayı tarla yapmaya çalıştığı öğrenildi. Resimde sarı boyalı alanın içinde yer alan yaklaşık 18 dönüm orman alanının sonradan açıldığı zaten fotoğraflarda da açıkça görülüyor. Google Earth üzerinde son 20 yıllık haritalar incelendiğinde bu alanların daha yeni açıldığı ve orman alanının işgal edildiği açıkça görülürken, şimdi vatandaşlar Yeter Arıcan'ın bu gücü kimden aldığını merak ediyor.

ÖNCE İŞGAL ETTİ SONRA PRAFABRİK EV YAPTI

Cumhuriyet Mahallesi’nde önce hazine arazisini işgal eden Yeter Arıcan daha sonra işgal ettiği hazine arazisinin yukarısındaki orman arazisine prefabrik bir ev yaparak bölgede yaklaşık 18 dönüm orman arazisini sahiplenmek için işgal etti. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Gazipaşa’da gariban bir vatandaş ormandan bir ağaç dalı kesse hemen ceza yazılır. Yeter Arıcan bölgede yaklaşık 18 dönüm orman arazisi işgal etmiş. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü 4-5 kez zabıt tutmuş. Fakat aradan yaklaşık 5 yıl geçmiş, bakıyoruz bugüne kadar bu konuda hiç bir gelişme olmamış. Halen prefabrik ev işgal edilen orman arazisinde duruyor. Yeter Arıcan bu gücü kimden alıyor acaba?” diyerek büyüyen fidanlara ot ilacı yaparak kuruttuğunu iddia ettiler. Arazide diğer taraflarda fidanların büyüdüğünü ve işgal edilen arazide hiç fidan büyümediğini söyleyen vatandaşlar, Yeter Arıcan'a tepki gösterdiler.

ARICAN GÜCÜ AK PARTİ'DEN Mİ ALIYOR?

Orman arazisi işgal eden ve kendisini kanunların üzerinde gören hatta orman arazisi işgal ettiği dönemlerde bazı mahalle sakinleri ile kavga edip mahkemelik olduğu öğrenilen Yeter Arıcan'ın bu gücü Ak Parti’den aldığı iddia ediliyor. Yeter Arıcan’ın son zamanlarda sağda solda ‘Benim Ak Partili birçok milletvekili ile aram iyi’ dediği ve son zamanlarda Facebook sayfasında bazı Ak Partili siyasetçilerle çektirdiği fotoğrafları paylaştığını belirten vatandaşlar Arıcan'ın bu gücü Ak Parti’den aldığını iddia ettiler.