HABER - Hasan KAYA

Gazipaşa Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce Muzkent Mahallesi’nde bir akaryakıt istasyonunun yanından karşıya geçen yoldaki dereye menfez köprü yapmak istedi. Fakat arazide yapılan çalışma Şahin’in itirazı üzerine durduruldu ve belediye köprüyü yapamadı. Bu esnada Muzkent Mahallesi’nden Şahin K., defalarca konuyu gazetelere yansıttı ve “belediye köprü yapmadı, vatandaş yolu kapadı” diye yıllarca bu konuyu gündeme taşıdı. Daha sonra Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, önceki köprünün 10 metre aşağı tarafında arazisi bulunan şahısları ikna edip hem yeniden yol yaptı hem de menfez köprü yaptı. Fakat daha önce yıllarca “Yolumuz yok, köprümüz yok” diye belediyeyi şikayet eden Şahin K., şimdi köprünün devamındaki kendi arazisinden evlerine gidecek olan yola izin vermediği öğrenilirken bu durum vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şahin K.’nın arazisinden yol vermemesine kızan bir vatandaş, yolun sonunda evinin önünden geçen yolu kapatarak, “Siz belediyeye yolu verin sonra bende burayı açayım” diyerek bu konudaki tepkisini dile getirdi.

ŞAHİN K., 2 BUÇUK YIL ÖNCE YOL İSTERDİ, ŞİMDİ YOL VERMİYOR

Gazipaşa'da yaklaşık 2 buçuk yıl önce bir yandan gazetelere açıklama yapan Şahin K., bir yandan da konuyu gündemde tutmak için sık sık Facebook sayfasında paylaşımlar yaparak belediyeyi eleştiriyordu. Peki şimdi kendi arazisinden yol vermeyen Şahin K. o dönem ne demişti:

“Köprü sorununu çözün artık. Kış aylarının geldiği İlçemizde Gazipaşa'nın Muzkent Mahallesinde Çayda köprü olmadığı için vatandaşlar yıllardır mağdur. Bu konuda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar burada imarda görülen yolun üzerine arazi sahibi tarafından depo yapan Arazi sahibi şimdi vatandaşın mevcut kullandığı yola da itiraz ettiği için buraya köprü yapılamadığını ifade eden vatandaşlar Gazipaşa Belediyesi dereye Menfez Köprü yapmaya kalktı ama arazi sahibi buraya da itiraz edince Belediye köprü yapımını durdurmak zorunda kalmıştır. Kış geldi halen köprü sorunu çözülmemiştir. Şimdi biz belediyenin bu sorunu çözmesini istiyoruz”

Konu hakkında görüştüğümüz Muzkent muhtarı Süleyman Yılmaz'da, “Ben bu konuda her türlü çabayı ve gayreti gösterdim. Fakat arazi sahibi uzlaşmaya yanaşmıyor. Bu nedenle vatandaşın mağduriyeti giderilemiyor. Belediye depoyu yıkacak imarda görünen yolu açacak ya da vatandaşın kullandığı mevcut yola itiraz edilmemesi gerekiyor.” dedi.