GAZİPAŞA Anadolu Gençlik Derneği, 18-24 Eylül Ahilik haftası etkinlikleri çerçevesinde Gazipaşa esnafına sürpriz yaparak, bir mektup ve siftah parası bıraktı. Gazipaşa Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Küçükballı, kaleme aldığı mektupla esnafın Ahilik Haftası’nı kutladı.

ANADOLU GENÇLİKTEN MEKTUP 

18-24 Eylül Ahilik haftası etkinlikleri çerçevesinde Ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmayı hedefleyen Gazipaşa Anadolu Gençlik Derneği, esnafa mektubun yansıra siftah parası da bırakmayı ihmal etmedi. Dün sabah dükkanını açan çok sayıda esnaf, Ahilik Haftası ile birlikte hatırlanmanın mutluluğunu yaşadı.

Gazipaşa Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Küçükballı, kaleme aldığı mektupta, şunları dille getirdi:

“Ahi’lik, Temeli, yardımlaşmaya dayanan esnaf teşkilatı olduğunu hepimiz biliyoruz.  Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan,  Ahi’lik, Köylere kadar yayılan en küçük örgütten en büyüğüne kadar milli birlik ve beraberliğe, karşılıklı saygı ve sevgiyi sosyal dayanışma ve yardımı temel ilke sayan, el birliği ve kardeşlik havası içinde din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı, köklü, sağlam, düzenli ve Milli bir toplum kurmayı amaç bilen bir kuruluştur. Ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmayı hedefleyen Anadolu Gençlik Derneği, (AGD) tüm Türkiye genelinde yüzlerce şube ve Temsilciliği bulunan, Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına; kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu minvalde Anadolu Gençlik Derneği olarak 18-24 Eylül Ahiler haftanızı kutlar, bu küçük meblağı, siftah parası olarak kabul etmeniz temennisi ile bereketli kazançlarınız olsun”