GAZİPAŞA İstiklal Şehit Süleyman Gür İlk/Ortaokulu Müdürü Mustafa Gazioğlu, trafik kazasında hayatını kaybeden Bilal Şahin’in ardından duygusal bir paylaşım yaptı. Müdür Mustafa Gazioğlu, Çarşamba günü sabah saatlerinde Ekmel yol kavşağında motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybeden yakın arkadaşı Bilal Şahin'in ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi.

KEŞKE BİLAL ÖLMESEYDİ!

2015 yılı yazında Kaledran’a atandığımda orada ilk tanıştığım insanlardan biriydi. Hem evleri okula çok yakındı hem de amcamın bacanağının oğlu idi. Köy okullarının bakım-onarım işlerinde, mal –malzeme teminlerinde, okul bahçesi ile ilgili çalışmalarda, öğrencilerin ve öğretmenlerin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasında her zaman bir telefon kadar yanımızdaydı. Kendisi evlenmemişti, çocuğu yoktu ama bütün çocukları kendi çocuğu gibi severdi.

Hatta bir keresinde;

- Bilal, artık seni everelim, yaşın geçiyor. Ne zaman baba olup, çocuk büyüteceksin sen, dediğimde bana, espriyle karışık.

- Müdürüm, olmazsa çocuğu olan bir hanım bulurum, onlarla yaşarım. Bütün çocuklar bizim, demişti.

Ama gerçekten de öyleydi. Bütün çocukları, bütün insanları hatta bütün hayvanları ve doğayı çok sever. Herkesin fikrine, yaşayışına, inancına çok saygı duyardı. En büyük zevki motoru ile Türkiye’yi gezmekti. O; gidilmedik, görülmedik yerlere gitmeyi seven tam bir doğa aşığı idi.

Ayrıca kültür ve sanat merakı vardı. Sırf kültürel etkinlikler yapabilmek için Galadıran Kültür Derneğini kurmuştu. Nitekim Kaledran’da beraber birkaç etkinlik de yapmıştık. Köyün ortak kullanım alanlarının yapımı, bakımı ve onarımında hep en önde O olurdu.

Çok iyi derecede motor kullanırdı. Motoru ile Türkiye’de neredeyse gezmediği şehir kalmamıştı.  Çok iyi bildiği D-400 karayolu üzerinde nasıl böyle bir kazaya karıştı hala aklım almıyor. Hala öldüğüne inanasım gelmiyor. Son derece üzgünüm. Keşke Bilal Ölmeseydi. Ben oradan ayrıldıktan sonra size bir şeyler oldu. Önce Mehmet ve Nebati ağabeyler sonra Meryem ve Ali Ağabey, şimdi sen; hepiniz zamansız ve ani gittiniz. Onlara da selamımızı götür. Cennette yaşarsınız inşallah.

Ama okunuşu gibi yazdırdığın Galadıran Kültür Derneği öksüz kaldı. Bizim elimiz kolumuz kırıldı, sensiz kaldık. Sensiz bir daha Galadıran Kültür Şenliği olmaz sanırım. Sen olmadan pehlivanlar, Yakacık Mahalle Muhtarlığı adına çayıra çıkmaz diye düşünüyorum.  Senin olmadığın bir Kaledran’a uğramak kolay olmayacak Başkan. Bu güne kadar bizim yüzümüzü hep güldürdün, bizi hep mutlu ettin. Ama bugün bizi çok üzdün Başkan.  Artık hiçbir teselli acımızı dindiremez.”