GAZİPAŞA’NIN en kalabalık ve camisiz tek mahallesi olan Pazarcı Mahallesi’ndeki cami inşaatının temeli İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da katıldığı törenle atıldı. Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı Mahallesi’ne, yapılacak caminin resmi olarak temeli dün atıldı. Pazarcı Mahallesi’nde Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel tamamlanan 18 uygulaması ile cami alanı olarak tescillenmiş ve hayırseverlerin desteğiyle mahalleye 500 kişilik cami yapılmasına karar verilmişti. Pazarcı’da caminin yapımı için 5 milyon TL bağışta bulunan Fatma-Abdullah Kızılateş çiftinin isminin verileceği caminin temeli dün saat 10.30 atıldı.

Temel atma törenine İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, İlçe Müftüsü Fahri Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, Malmüdürü Cavit Özer’in yanı sıra bazı kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından dua okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Fahri Başar, ardından İlçe Kaymakamı Orhan Altun günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Caminin yapımında en büyük desteği veren hayırsever Abdullah Kızılateş, Fatma Kızılateş ve diğer destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

ÖNCE PLAKET VERİLDİ SONRA TEMEL ATILDI

Törende hayırseverlere plaket takdim edildi. Camiye en büyük desteği veren hayırsever Abdullah Kızılateş-Fatma Kızılateş çiftine, Ak Parti Meclis Üyesi Müteahhit Mustafa Uysal 'a, caminin inşaatının yapımını üstlenen hayırsever işadamı Karabacak Tarım sahibi Ramazan Aydın'a ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özen’e, İlçe Kaymakamı Orhan Altun tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından Haritacı Mustafa Özgen'e, Mehmet Aksoy’a plaket takdim edildi. Mimar Ali Pişkin’in plaketini ise İlçe Jandarma Komutanı Emre Cihat Aydemir takdim etti. Daha sonra protokol mensupları hep bir caminin temelinin ilk betonunu döktüler.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Bu konuda bilgi veren İlçe Müftüsü Fahri Başar Müslümanların bulunduğu bölgede mutlaka cami olması gerektiğini belirterek “Cami toplumda cemaat şuurunun geliştiği, ellerimizin dua için topluca semaya kaldırıldığı kutsal bir mekandır. Ben pazarcı Mahallesinde yapılacak camiye büyük bir destek sağlama sözü veren Abdullah Kızılateş ve ailesini tebrik ediyorum. Caminin isminin de Fatma-Abdullah Kızılateş Cami olarak kalmasını uygun gördük. Cami inşaat sürecinin başlaması ile kalan kısmının da hayırseverlerimizin desteği ile kısa sürede tamamlanacağından asla şüphem yoktur. Hayır sahiplerinin yapacağı hayırların Allah katında en güzel bir şekilde kabul edileceğine inanıyorum” diyen müftüsü Başar Selçuklu mimarisiyle yapılacak caminin ana binasında iki minare bulunacak. Camide aynı anda 500 kişi ibadet edebilecek. Cami avlunun içinde şadırvan, lavabolar, çocuk bakım odası ve engelli vatandaşlar engelli rampaları yer alacağını söyledi.