ÖZEL Haber - Hasan KAYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, Gazipaşa'da kırsal mahallerden kendi imkanları ile liselere gelen ihtiyaç sahibi yaklaşık 500 öğrenciye öğle yemeği verip destek oluyordu. Fakat 30 Mart Yerel Seçimlerinde Türel'in belediye başkanlığını kaybetmesinn ardından yeni göreve gelen Antalya Büyükşehir  Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ekonomik yönden tasarrufa gidileceğini  belirterek Türel'in yaptığı bir çok hizmeti durdurmuştu. Edinilen bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Muhittin Böcek, şimdi de Gazipaşa'da liselerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencinin öğlen yemeğini kesti. Öğle  yemeği kesilen öğrenciler ve veliler Başkan Böcek'e tepki gösterdi.

“Böcek’te laf var ama icraat yok”

9 Eylül Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılının açılış programına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Gazipaşa’dan Kaş’a kadar eğitime destek olacağını ifade ederek, yeni dönemin hayırlı olmasını dilemişti.

“Böcek eğitime böyle mi destek olacak?”

Bu konuda konu görüştüğümüz bazı veliler ve öğrenciler, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eğitime destek olacağı yere bol şovmenlik yapıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerin öğlen yemeğini kesmekle mi eğitime destek olacak?” diyerek Başkan Muhittin Böcek'e tepki gösterdiler. Daha önce eski Başkan Türel tarafından, Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Metem, Şehit  Demet Dezen Lisesi ve Fen Lisesinde okuyan ihtiyaç sahibi yaklaşık 500'e yakın öğrenciye öğle yemeği verdiği öğrenildi.

Doğan: Konudan haberimiz yok

Bu konuda görüşleri sorulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirterek konuyu araştıracağını söyledi .

Aktaş, öğrenci ve velilere hak verdi

Konu hakkında bilgi aldığımız Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ise, “Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığından bir görevlinin arayarak biz artık öğrencilerin öğle yemeği ihtiyacını karşılamıyoruz. Bundan sonra kendi imkanlarınızla karşılayın.” dediğini söyledi. Şimdi öğrencilerin öğle yemeğinin ekonomik sıkıntı içinde olan liseler tarafından karşılanmaya çalışıldığı öğrenildi.