Hüseyin Efe, “Gazipaşa Sanayi sitesinde daha önce görüştüğümüz bazı esnaflar, Sanayi camisinin hayırseverler ve sanayi esnafının katkıları ile yaptırıldığını ve  dükkânların kira gelirinin ise caminin ihtiyaçlarında kullanılıyordu. Sanayi Kooperatif Başkanı Mevlüt Sönmez ve yönetimi bir kaç ay önce yapılan genel kurulda oy çokluğu ile caminin altındaki dükkanları Diyanet İşleri Başkanlığına yani Gazipaşa İlçe Müftülüğüne bağışlama kararı almışlar.” diyerek dükkânları diyanete bağışlayacak olan Sanayi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez ve yönetimine tepki göstermişti.

BİR TEPKİDE EFE’DEN

Bu konuda görüştüğümüz Gazipaşa Eski Sanayi Kooperatif Başkanı Hüseyin Efe ise şöyle konuştu: “Sanayi Camisinin altındaki dükkanların  kiraya verilerek gelirinin Caminin ihtiyaçlarında kullanılması için genel kurul kararı aldık. Genel kurulda 5 üye dükkanlar diyanete verilmesini isterken , 68 üyemiz ise ‘Diyanete verilmesin’ dedi. Bizde daha sonra kooperatif olarak dükkanları kiraya vererek gelirini Caminin ihtiyaçlarında kullandık. Fakat bir kaç ay önce sanayi kooperatif başkanlığı genel kurul kararı ile Caminin altındaki dükkanların Türkiye Diyanet işleri başkanlığına bağışlanması yolunda karar aldı. Bu Camiyi yıllar önce bir dernek kurarak yapılmasına öncülük eden ve yıllarca dernek başkanlığı yapan benim. Ama şimdi  Sanayi kooperatif bakanlığı Caminin derneğini kapatmıştır. Oysa Sanayi sitesinde bir çok esnaf caminin altındaki dükkanların diyanete bağışlanmasına karşı çıkıyor çünkü kiraya verilip gelirinin Caminin Giderlerinde kullanılmasını istiyor. Zaten bazı esnaflar Caminin diyanete bağışlanması için genel kurul kararı alan Sanayi kooperatifinin yapmış olduğu genel kurulu ve genel kurulda alınan tüm kararın iptali için dava açtı.”

Konunun yargıya taşıdığı belirten eski Başkan Efe,“Bir çok esnaf gibi bende dükkanların diyanete bağışlanmasına kesinlikle karşıyım çünkü dükkanların önceki gibi kiraya verilip  gelirinin Caminin giderlerinde kullanılmasını istiyorum” diyerek genel kurul kararı alan ve dükkanları diyanete bağışlayacak olan Sanayi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez ile yönetimine tepki gösterdi.