HABER – Hasan KAYA

Edinilen bilgilere göre Gazipaşa Belediyesi, emlak borcunu ödemeyen çok sayıda vatandaşa kamu alacağını tahsil etmek için adreslerine tebligat gönderdi. Bu tebligatların bazıları borçlu vatandaşlara ulaştı fakat bazılarına ulaşmadı. Bu nedenle belediye borcunu ödemeyen vatandaşların araçlarına haciz geldi. Geçtiğimiz hafta Gazipaşa'dan Antalya yolcusu taşıyan bir yolcu otobüsü yolda durduruldu ve haciz nedeniyle bağlandı. Yine Gazipaşa'dan Mahmutlar’a giden bir vatandaş aracı 300 TL emlak borcu için hacizden dolayı bağlandı.

MAĞDUR VATANDAŞLAR BELEDİYEYE TEPKİ GÖSTERDİ

Konya'ya giden vatandaşın aracı da hacizden bağlandı ve araç geçici olarak tekrar sahibine teslim edildi. Bu konuda yaşadığı mağduriyeti Facebook sayfasında paylaşan mağdur vatandaşın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Teşekkürler Gazipaşa Belediyesi: Ne desem nerden başlasam bilemiyorum. 02/10/2021 tarihinde Konya'ya seyahat ediyorum. Konya merkeze 10-15 km kala yolda radar var. Hızımız radara girecek kadar yok. Ancak polis arkadaşlar kontrol noktasında aracımızı kenara çekmemizi istediler. Aracımızı park ederek polislerin yanına gittim. Polis arkadaşlar aracımızda bir sorun olup olmadığını sordular ben gayet rahat bir şekilde bir sorunumuz olmaz bizim diye cevap verdim. Emin misin dediler evet dedim. Aracın üzerinde yakalama kararı var dediler; Çok şaşırdım. Nasıl olur böyle bir şey meraklandım tabii devletine milletine yanlış yapan bir insan olmadığım için, Memur bey dedi ki kamu alacağı var aracın üzerinde Gazipaşa belediyesi tarafından konulmuş dedi. Ya bu kararı kaldırtın ya da aracınızı çekeceğiz dediler. Bunun üzerine polis arkadaşlar da anlayış gösterdiler zaman tanıdılar bize. Bende Serkan Özkurt beyi aradım. Ve kendisine durumu izah ettim Konya’ da olduğumu ve neden aracın üzerine yakalama kararı çıkartıldığını sordum. Kendisi bana belediyeye borçlarını ödemeyenler için böyle bir uygula yaptıklarını söylediler. (Yakalama kararını geçici olarak kaldırdılar bizde yolumuza devam ettik. Kendisine teşekkür ediyorum.)

04.10.2021 tarihinde belediyemizi aradım. Emlak vergisi borcum olduğunu söylediler(997,00TL) Aslında borçların tebliğ edildiğini buna rağmen ödenmediğini söylediler bize herhangi bir borç tebliğ yapılmadı. Diyecekler ki postacı size ulaşamadı. Cep telefonumuz kayıtlı oraya borç bilgisi gönderebilirsiniz. Orayı da geç yakalama kararını verdiniz madem, hiç olmazsa son bir bilgilendirme mesajı atın cep telefonuna yakalama kararıyla ilgili bizlerde yollarda mağdur olmayalım.

Bu yazıyı yazma sebebim kesinlikle siyası değildir. Kimseyi karalamak da değildir. Belediyemizin yaptığı bu hata ilgili benim gibi mağdur olacak insanlar mağdur olmasın istedim”