Sofralık ve yağlık zeytin hasadının başlamasıyla birlikte zeytinyağı fabrikalarında büyük bir emekle toplanan zeytinlerin yağ yolculuğu başladı. İlçede faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret eden Başkan Yılmaz, üretim yapan çiftçilere ve fabrika sahiplerine kolaylıklar dileyerek yeni mahsul zeytinyağını da tatma fırsatı buldu.

“GAZİPAŞA’MIZIN ZEYTİNİ DE ZEYTİNYAĞI DA ÇOK LEZZETLİDİR”

Gazipaşa’da sonbaharın gelmesi ile birlikte zeytin hasadına başlayan vatandaşlar, topladıkları zeytinleri yağa dönüşmesi için fabrikalara götürüyor. Hasadın yoğun geçmesiyle fabrikalarda yoğunluk başladı. Gece gündüz demeden zeytinyağı sıkımına devam eden fabrikaları ziyarete giden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz çiftçilere ve fabrika sahiplerine kolaylıklar diledi. Başkan Yılmaz konuşmasında “İlçemizde zeytin hasadının başlaması ile faaliyete geçen zeytinyağı fabrikalarını ziyaret edip üreticilerimiz ve işletmecilerimizle sohbet ettik.Gazipaşa’mızın verimli topraklarında yetişen zeytinlerimiz ve bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağımız çok lezzetlidir.Vatandaşlarımıza bol bereketli hasatlar diliyorum.” dedi. Ziyaretten memnun olan çiftçiler ve fabrika sahipleri Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

FABRİKALARDA ZEYTİN HASADI YOĞUNLUĞU

Bazı üreticiler yağmurun yağmasını beklemeden zeytini yeşil olarak hasat ederek soğuk sıkım yağ elde etmeyi tercih etti. Daha fazla yağ elde etmek isteyen üreticiler ise zeytinin siyahlaşmasını ve yağmurun yağmasını bekliyor. Başlayan zeytin hasadı ile birlikte zeytinyağı fabrikalarında ciddi bir yoğunluk oluştu. Fabrikalarda önümüzdeki bir kaç ay zeytin sıkım işleminin devam etmesi bekleniyor.