ANTALYA Barosu Gazipaşa Temsilciliği tarafından ‘Gayrimenkul Hukuku’ konulu bir seminer düzenlendi. Aslen Gazipaşalı olan Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı hemşerimiz Hasan Kaya’nın katıldığı özel seminer Cumartesi günü saat 14.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Seminere Antalya, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’da görev yapan avukatlar katıldı. Gayrimenkul Hukuku ile ilgili seminerde Gazipaşa Adliyesi’nde görev yapan bazı Cumhuriyet Savcıları da katıldı. Seminer öncesi açılış konuşması yapan Antalya Barosu Gazipaşa Temsilcisi Av. Ali Akyol, seminer için Gazipaşa’ya gelen Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya ile katılım sağlayanlara teşekkür etti.

GAYRİMENKUL HUKUKUNU ANLATTI

Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya, seminerde Dava değeri, peşin nisbi harç, davanın hukuki sebebi, Taraf teşkili, Asliye ve Kadastro mahkeme farkı, süreler, bazı usul kuralları, yargılama giderleri,  muris muvazaası davaları gibi önemli konularda bilgiler verdi. Daha sonra toplantı soru cevap şeklinde devam devam etti. Avukatlar kafalarına takılan konularda sorular sordu. Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya, katılımcılara gayrimenkul alım satımı konuları başta olmak üzere merak edilenleri anlattı.

AVUKATLARA PLAKET

Seminerin ardından Baro Temsilciliği Av. Ali Akyol, Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya’ya teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Baro Temsilciliği ayrıca meslekte 50 yıl ve 25. yılını dolduran avukatlara da plaket verildi. Gazipaşa'da yaklaşık 50 yıldır Avukatlık yapan Gazipaşa Gazetesi Sahibi Avukat Yusuf Şanlı ve Avukat Muammer Ürgüp ile meslekte 25 yılını geride bırakan Avukat Sema Şenli’ye, Gazipaşa Barosu tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi. Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya'nın plaketini ise Baro Başkanı Ali Akyol takdim etti. Gayrimenkul hukuku ile ilgili düzenlenen seminerin avukatlar için çok faydalı olduğunu belirten Baro Temsilcisi Av. Ali Akyol, bu önemli toplantıya katılan Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Kaya’ya, cumhuriyet savcılarına ve tüm avukatlara bir kez daha teşekkür etti.