Haber - Burak ÖZTUNÇ

Gazipaşa'nın İstiklal Mahallesi’nde faaliyet gösteren Altılı Ticaret sahibi Ercan Yalçın (altılı)  keçiboynuzu (harnup), kekik, badem, adaçayı,  kuzugöbeği ve salep gibi doğal ürünlelerin alım satımlarına başladıklarını belirtti.

Gazipaşa'da vatandaşların tüm ürünlerinin değerinde alındığını belirten Yalçın, “Biz yıllardır üreticinin alın terini ve emeğinin karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde ticaret yaptık, bundan sonrada ticaret yapmaya böyle devam edeceğiz.”dedi. Yalçın açıklamasına, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Gazipaşa'nın kırsal mahallerinde keçiboynuzu (harnup) hasadı başladı. Şu anda keçiboynuzunun (harnup) kilosunu 3-6 TL arasında alıyoruz. Fakat bu fiyatların birkaç gün içersinde değişebilir.” şeklinde devam etti.

Gazipaşa'da Torun Kardeşler Tarım ve Garaj Değirmeni karşısında faaliyet gösteren Altılı Ticaret işletmelerinde el yapımı keçiboynuzu pekmezi satışlarının da yapıldığını ifade eden Yalçın, “Altılı Ticaret olarak her daim vatandaşların hizmetindeyiz.” diye konuştu.