Alanya’nın çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren esnafların talepleri üzerine Ticaret odasında Sn. Mehmet Şahin koordinatörlüğünde yapılan toplantıda; COVİD-19 un neden olduğu ekonomik sıkıntılar ve çözümler dile getirildi.

Bütün siyasi parti başkanları ve oda başkanlarının da, yer aldığı toplantıda aşağıda sıraladığım başlıklarda toplanan can suyu olacak talepler için notlar alındı. Pandemi süreci bitiyor diye beklerken tüm umudu gelecek turiste bağlayan esnaflar özellikle başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin kırmızı listesinde çıkamamanın ümitsizliği ile ertelenen borçların ödeyememe kabusunu yaşamaya başladı.

Toplantıda hükümet yetkililerine taleplerin iletileceği ve çözüm için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ileten başta kendisinin de bu durumdan çok etkilendiğini ifade eden Sn. Mehmet Şahin ve parti yöneticilerinin nasıl sonuç aldıklarını heyecanla ve ümitle beklenmektedir.

ALANYA ESNAF VE SANATKARLARININ TALEPLERİ

FAİZSİZ KREDİ

1 YIL SONRA ÖDEMELİ FAİZSİZ KOSGEB KREDİSİ GENİŞ KULLANIM OLSUN DİYE 2016-2020 DAHİL SİCİLE BAKILMADAN CİRO VEYA SEKTÖRE GÖRE 10.000-50.000 TL. NEFES KREDİSİ

2-ALACAK VE BORÇLARIN ERTELENMESİ

TÜM BORÇ VE ALACAK İÇİN VERİLEN ÇEK VE SENETLERİN 2021 VADELERİNE ERTELENMESİ.

3-KİRA İNDİRİMİ

2020 KİRALARINDA İNDİRİM VE /VEYA 2021 YILINA DEVİR EDİLMESİ.

4-SİCİL AFFI

2019-2020 YILLARINDAKİ KREDİ KARTI, KREDİ, ÇEK VE SENETLERİN ÖDENMESİNDEN KAYNAKLI SORUNLU NOTLARIN SİLİNİP, SİCİL AFFININ SAĞLANMASI.

5-RESMİ KURUMLARA OLAN BORÇLARIN FAİZSİZ 1 YIL ERTELENMESİ

BELEDİYE, VERGİ DAİRESİ, SGK, MAHKEME GİBİ RESMİ KURUMLARA OLAN VERGİ, RESİM HARÇ VE YAPILANDIRILMIŞ ÖDEMELERİN 1 YIL SONRA FAİZSİZ TAKSİTLENDİRİLMESİ