p>Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin 26 Mayıs 2015 Salı günü gerçekleşen ilk toplantısında alınan ilk karar, yapımı ALTSO tarafından üstlenilen ALTSO MYO oldu. Senato aldığı kararı YÖK’e gönderdi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 2 bin öğrenci kapasiteli okulu 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna yetiştireceklerini söyledi. Senatonun kararı değerlendiren Şahin, “ Alanya’da bir devlet üniversitesi kurulması için verdikleri mücadelenin bundan sonra da eksikliklerin tamamlanması yönünde devam edeceğini söyledi. ALTSO Başkanı, birkaç yıl içinde hedeflenen öğrenci sayısına ulaşılması için ellerini taşın altına koymaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ŞAHİN: “KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI ORTADAN KALKACAK”
Yüksekokul sayesinde kalifiye eleman ihtiyacına uygun mezunlar yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Başkan Şahin, 2 bin öğrenci kapasiteli olacak ALTSO Turizm MYO’yu 2016 eğitim sezonuna tamamlamayı istediklerini dile getirdi. Şahin, oda adına yapılacak yüksekokul ile ara eleman sorununun çözümüne önemli katkılar yapılacağına işaret etti. ALTSO Turizm MYO’da açılacak olan bölümler hakkında da bilgiler veren Başkan Şahin, ALTSO MYO bünyesinde Servis (Garsonluk), Animatör, Resepsiyon, Kat Görevlisi, Mutfak Sanatları (Aşçılık) bölümlerinin açılacağını söyledi.
ŞAHİN: “DEVLET ÜNİVERSİTESİNDEN ORTALAMA 500 MİLYON TL GELİR”
Alanya Devlet Üniversitesi’nde öğrenci hedeflerinin 40 bin olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Devletten gelecek olan 100 Milyon TL, öğrencilerin harcamalarından gelecek olan 280 Milyon TL ile asgari 380 Milyon TL ve yapılacak olan projelerden gelecek katkılarla ilçemiz ekonomisine ortalama 500 Milyon TL civarında bir girdi sağlanacak” dedi. Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.