p>Alanya Belediyesi haftalık Encümen Toplantısı, üyelerin katımlıyla Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Mayıs ve Kasım aylarında ödenen Emlak Vergisi’nin 1. taksinin Pazartesi sona ereceğini hatırlatarak, vatandaşları cezai duruma düşmemeleri için vergilerini zamanında ödemeye davet etti. Bu ay emlak ayı diyen Yücel, “Vatandaşlarımızın cezai duruma düşmemesi için Pazartesi gününe kadar vergilerini yatırmaları gerekiyor. Bu vesileyle biz insanlarımıza hem zaman kazandırmak, hem de unutanlar varsa hatırlamak için merkezdeki tüm birimlerimizle birlikte ve Oba, Tosmur, Mahmutlar, Konaklı, Payallar, Cikcilli, Demirtaş ve Avsallar Mahallerimizdeki birimlerimizi Cumartesi ve Pazar günü mesai saatleri içinde açık tutacağız. Amacımız vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır” dedi.
EMLAK VERGİLERİ BÜYÜKŞEHİR YASASINDAN DOLAYI %100 ARTTI
Vatandaşların emlak vergilerindeki artışlardan dolayı serzenişte bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel, “Yasadan dolayı emlak vergileri iki katına çıktı. Emlak bedellerinin iki katına çıkmasından dolayı bir muzdariplik var. Ancak bu bizden kaynaklanan bir durum değil. Büyükşehir Yasası’ndan dolayı %100 artış oldu. Bunun bilinmesini isterim. Antalya’da neyse, Ankara’da, İstanbul’da İzmir’de tüm büyükşehirlerde kanundan dolayı uygulama aynı” diyerek artışların Büyükşehir Yasasından kaynaklandığına dikkat çekti.
MAHALLELERDEKİ BELEDİYE MÜLKLERİNİN İHALESİ YAPILDI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirilen Encümen Toplantısında belediye birimlerinden gelen güncel konular değerlendirildi. Belediyenin yeni mahallelerdeki bazı mülklerinin ihalesi de yapıldı.
FESTİVALE KATILIM VE İLGİ BÜYÜKTÜ
Encümen toplantısında,15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ni de değerlendiren Başkan Yücel, “Festival’de Alanya, ünlü sanatçıların da katılmasıyla unutulmaz günler yaşadı” dedi. Festivalin coşkulu ve çok renkli geçtiğini vurgulayan Yücel, festival süresince destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, kolluk kuvvetlerine, sponsorlara, belediye ekibine, çalışanlara kamuoyu önünde teşekkür etti. Başkan Yücel, açıklamasında festivalin her geçen yıl ivme kazanarak gelecek yıllarda daha da iyi olacağına inandığını söyledi.
“ALANYASPOR’UN BAŞARISI TESADÜF DEĞİLDİR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanyasporun başarısı tesadüf değildir.” dedi. Başkan Yücel konuşmasını söyle devam ettirdi:  “Biliyorsunuz ki Alanyaspor, oynadığı maçlarla geçen yıl PTT 1.lige çıkışını sürpriz ya da şans eseri olmadığını gösterdi. İnşallah Alanyaspor play-off’un sonunda final oynayarak süper ligde başarı gösterecektir. Alanyaspor’un  süper ligde oynayacağına inancımız, kanaatimiz tamdır. Desteklerimiz , dualarımız Alanyaspor’a. Teknik kadroya, yönetime, sporculara ve takıma sahip çıkan  Alanya kamuoyuna teşekkür eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlardan maçlarla ilgili destek istedi.