MÜSİAD 2022 Yılı Değerlendirme ve 2023 Yılı Beklentileri Programı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati ve MÜSİAD Genel Başkanı Sn. Mahmut Asmalı ile Türkiye’nin dört bir yanından şube başkanı ve üyelerin katılımı ile yapıldı. Programda Alanya’yı MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, başkan yardımcıları Celil Kara, Mehmet Gök ve Hasan Düşünceli temsil etti. MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonla mücadelenin çok boyutlu ve topyekün yapılması gereken bir mücadele olduğunun farkındayız. Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum. Enflasyon hepimizin ortak sorunu İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşıyoruz enflasyon la mücadelede istediğimiz seviyelere doğru hızla ilerliyoruz. Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun” dedi.

Bakan Nebati, “Daha önce de çok defa ifade ettiğim gibi, 2023 yılının ilk aylarından itibaren gerek tüketici gerekse üretici enflasyonunda beklentilerdeki düzelme, emtia fiyatlarındaki normalleşme ve özel sektör firmalarımızın da katkısıyla hızlı düşüşlerin devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Bizim aldığımız önlemler kadar iş dünyamızın da atacağı adımlar son derece önemlidir. Birlikten Berekete diyoruz. Bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz ölçüde başarılı olacağımızı biliyoruz. Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Dün itibarıyla, bu çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum. ” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise küresel ekonominin savaşın gölgesinde, tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaşarken elbette Türkiye ekonomisinin de önemli bir sınanma yılından geçmiş olduğunu belirterek, “Küresel ekonominin Kovid-19 şokuyla sarsılarak yüzde 3 küçüldüğü 2020 yılında, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4’lük büyüme performansıyla G-20 ülkelerinin zirvesinde yer alan Türkiye ekonomisi 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve oldukça zor geçen 3 yılın yıldızı olmuştur. Yılın ilk 3 çeyreği genelinde yıllık bazda yüzde 6,2 nokta büyüyen Türkiye ekonomisi, son çeyrek vericinin açıklanmasıyla birlikte 2022 yılı genelinde muhtemelen yine OECD ülkeleri arasında ilk 2’de, G-20 ülkeleri arasında da ilk 3’te yer alacaktır” dedi.

Toplantının oldukça olumlu geçtiğini belirten MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, “Üyelerimizden ve iş insanlarımızdan gelen talep ve önerileri, sayın bakanımız ve bakanlık bürokratlarına ilettik. 2022 yılında ki deneyimler, 2023 için beklentiler tüm samimiyeti ile ortaya kondu. Üretmeye devam ederek hem bireysel, hem bölgesel hem de ülke kalkınmasına katkı sunacak çalışmalara devam edeceğiz. Bizde Alanya’da MÜSİAD üyesi müteşebbislerin girişimi ile kurulan ANMEY Global Tesisleri’nde hazırlanan bölgemizde oldukça kaliteli olarak yetiştirip hem yurt içi hem de yurt dışında pazarladığımız tropikal meyvelerden oluşan sepet hediye ettik. Oldukça verimli bir istişare gerçekleşti” ifadelerini kullandı. Bakan Nurettin Nebati’ye Alanya’nın ürünlerinden oluşan ANMEY Global Tarım A.Ş. firmasının işlediği geliştirmek için projeler ürettiği tropik meyvelerden oluşan meyve sepeti hediye edildi.