TİM tarafından 16 yıldır yapılan ve 26 sektörü kapsayan 'İlk 1000 İhracatçı Firma' araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye'nin en büyük ihracatçı firmalarının belirlendiği araştırmada listeye BAİB üyesi 11 firma girdi. Batı Akdeniz'den 11 firmanın Türkiye'nin en büyük ihracatçı firmaları arasına girmesi ihracatçı ailesinde mutluluk yarattı.

BAŞKAN BAHAR: GURUR DUYDUK

BAİB Başkanı Hakkı Bahar, bu başarının geleceğe yönelik motivasyonlarını artırdığını kaydetti. 'İlk 1000 İhracatçı Firma' listesine girme başarısı gösteren firmaları tebrik ettiğini belirten Başkan Bahar, başarılarının devamını diledi. Gelecek yıllarda Batı Akdeniz'den daha çok firmanın listeye girmesini temenni ettiğini vurgulayan Hakkı Bahar, "Ülkemizin her alanda daha güçlü olabilmesi adına üretmek ve ürettiğimizi ihraç etmek zorunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede BAİB Yönetim kurulu olarak bizler de hazırladığımız bir dizi projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Amacımız daha önce ihracat yapmayan firmaların ihracat yapmasını sağlayarak, Batı Akdeniz'in ihracat rakamlarını daha yukarılara çekmektir" dedi.

'İlk 1000 İhracatçı Firma' listesine girme başarısı gösteren firmalar ise şöyle:

Kipaş Pazarlama ve Ticarat A.Ş.80), Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Ulus. Nak. Plas. San. ve Tic. Ltd. Şti. (164), AGT Dış Ticaret A.Ş.(170), ETİ Elektrometalurji A.Ş.(185), ADOPEN Plastik ve İnş. San. A.Ş. (262), Tek Asya Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti.(328), ETİ Alüminyum A.Ş.(342), Dünya Taş İthalat İhracat Madencilik Ticaret A.Ş. (351), Sembol Uluslararası Yatırım Peyzaj İnş. Turizm San. ve Tic. A.Ş.(568), Dali Madencilik Dış Tic. LTD. ŞTİ.(826) ve REMATEKS Teks. Tic. ve San. A.Ş (908).