p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı olağan meclis toplantısı 25 Ağustos 2015 Salı günü, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in, mazeretli olması sebebiyle yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun tarafından meclis üyelerine aktardı.
ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Konuşmasının başında son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Başkan Yardımcısı Uygun, “Son günlerde ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyorum. İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.
UYGUN: “ANKARA’DA PROJE TAKİBİ YAPILDI”
Proje takibi yapmak ve projeler konusunda destek istemek için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in Ankara’ya gittiğini açıklayan Başkan Yardımcısı Uygun, “Odamızın yürüttüğü projelerin takibini yapmak ve Alanya’mızı ilgilendiren projeler hakkında bilgi ve destek almak için Başkanımız Mehmet bey geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir takım temaslarda bulundu. Burada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Milletvekili, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal’la görüşen başkanımız, projeler konusunda destek istedi. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara İrtibat Ofisi’mizi ziyaret ederek, bizleri onurlandı. Başta Sayın Çavuşoğlu olmak üzere diğer bürokratlarımız da Alanya için her zaman olduğu yine destek vermeye devam edeceklerini söylediler” dedi.
UYGUN: “LİTVANYA’YA İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİK”
19-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında Litvanya’ya KOSGEB destekli iş gezisi düzenledikleri ifade eden Başkan Yardımcısı Uygun, “Üyelerimizin isteği doğrultusunda iş gezileri düzenlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Litvanya’ya gittik. Çeşitli ziyaretler gerçekleştirip, incelemeler yaptık. Ülkemizin Litvanya Büyükelçisi Aydan Yamancan’la da verimli geçen bir toplantıya katılıp, görüş alışverişinde bulunduk. Litvanya’da ayrıca Türkiye-Litvanya İş Forumu’na katılarak, Alanya’mızı tanıtıcı bir de sunum yaptık” dedi.
Litvanya İş Gezisi öncesi Litvanya’nın Türkiye Büyükelçisi Audrius Bruzga’nın ALTSO’yu ziyaret ettiğini de aktaran Başkan Yardımcısı Uygun, Büyükelçi Bruzga’nın Alanya’da üretim merkezlerini incelediğini vurguladı.