Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir yılı aşkın süredir büyük bir özveriyle mücadele edilen koronavirüs salgınının gölgesinde bir bayrama daha girildiğini belirten Rektör Özkan, “Bayramlar bizler için sevdiklerimizle buluşup hasret giderdiğimiz, sevgi, saygı, hoşgörü gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedildiği, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği günlerdir. Ve hepimiz geçmiş zamanlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada, kalabalık sofralarda buluşarak mutlu bir bayram geçirmek isterdik. Maalesef salgınının ciddiyetinin devam etmesi sebebiyle bir Ramazan Bayramını daha sevdiklerimizden ayrı, bayramı bayram yapan ritüellerden uzak geçireceğiz. Ancak hem sevdiklerimizi korumak hem de bir an önce normalleşmek adına bu bayramda da biraz daha fedakârlık yapmamamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Bayramların yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmak için en güzel vesileler olduğunu ifade eden Rektör Özkan, bu süreçte maddi ve manevi anlamda büyük zorlukların yaşandığını, kısıtlamalardan dolayı pek çok sektörün maddi anlamda zarara uğradığını ve bayramın paylaşmak, zor durumda olanları hatırlamak, ihtiyacı bulunanlara el uzatmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Rektör Özkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hemen her alanda çalışanların, zorlu koşullardan dolayı manevi olarak yorulduğu, yıprandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu sebeple özverili bir şekilde görev yapan sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm çalışanlara, bu ülke için hizmet edenlere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Hem onlar hem de kendimiz için yapacağımız en büyük iyilik kurallara uyarak ülkemizin bir an önce normale dönmesine katkı sağlamaktır.”

Her şeye rağmen bayramların sevinç, neşe, mutluluk kaynağı olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Bu bayramda da yakınlarımızı arayarak, uzaktan da olsa hal hatır sorarak, yanlarında olduğumuzu hissettirerek, sevgimizi, mutluluğumuzu, umudumuzu paylaşıp çoğaltabiliriz. Bir an önce geleceğe ümit ve güvenle baktığımız, normal hayatımıza döndüğümüz günlere kavuşmayı diliyorum. Tüm İslam âleminin bayramını içtenlikle kutluyor, bir sonraki Ramazan bayramına sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşmayı diliyorum.” dedi.