Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyenleri çeşitli kurumlardan aldıkları desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Sağlık, spor ve turizm alanlarında birçok kez öne çıkan ALKÜ, bu kez mühendislik alanında gerçekleştirdiği projelerle ön plana çıktı. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksel, kurucu ortağı olduğu HEC-LAB Mühendislik A.Ş tarafından geliştirilen patentli ürünü, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi ve Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenmeye layık görüldü. ALKÜ ortaklı patentli rüzgâr türbinini geliştiren Aksel, KOSGEB “Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı" kapsamında 520 bin Türk Lirası ürün geliştirme desteği almaya hak kazandı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yenilikçi rüzgâr türbini ile şehir merkezlerinde rüzgâr türbin kullanım oranını arttırmayı hedeflediklerini belirten Dr. Öğretim Üyesi Murat Aksel, “Şirket, 3 dönem sürecek destek kapsamında patentli ürünün üretime geçirilmesi için gerekli faaliyetleri yürütmeyi hedefliyor. Dünyanın yaşadığı iklim, çevre ve enerji krizi sürecinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilecek enerjiye olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Ortağı olduğumuz ve İTÜ Teknokent bünyesinde bulunan HEC-LAB Mühendislik A.Ş şirketi “TÜBİTAK 2022-2 BİGG Yeşil Büyüme” desteği ile kurulmuş, enerji, çevre ve su yönetimi konularında ürün geliştirme ve araştırma faaliyetleri yürütüyoruz. Şirketimiz, Üniversitemiz ve İTÜ ortaklı 1 patentlenmiş, 3 patentlenme süreci devam eden ve 2 başvuru aşamasında ürünü bulunuyor. Yenilenebilir enerjinin daha da yaygınlaşması ve kullanımı için çalışmalara devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve KOSGEB’e teşekkür ederim.” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”

KOSGEB “Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı" kapsamında aldığı destekten dolayı Dr. Öğretim Üyesi Murat Aksel’i tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Üniversitemiz her geçen gün büyüyerek, gelişerek geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Özellikle katma değeri yüksek projeleri her zaman destekliyoruz. Özellikle içinde hocamızın da bulunduğu bir projenin destek alması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yenilenebilir enerji malumunuz tüm dünyanın gündeminde bir konu ve bizler de ALKÜ olarak bu konudan uzak kalmamız mümkün değil. İnanıyorum ki yenilenebilir enerji ile ilgili üniversitemiz gelecekte adından daha çok söz ettirecektir. Emeği geçen herkesi teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu.