Haber- Yüksel SOYLU

2019 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nda Türkiye genelinde 565 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldular. 565 öğrenci toplamdan 66 ilden çıktı. 15 ilde ise tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci yer almadı.

Bu birincilerden biriside Gazipaşa’dan çıktı. Gazipaşa Ahmet Tuncer Ortaokulu öğrencisi Mümüne Başak Baysal tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi oldu.

Türkiye birincisi genç bugün ailesi ve okul müdürü ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş’ı ziyaret ettiler. Mustafa Aktaş başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirirken, “Her zaman başarılı olan ilçemiz bir kez daha gösterdi ki başarımız tesadüf değil. Bu başarılı grafik artarak sürekli hale geliyor. Öğrencimiz Başak’ın başarısıyla gurur duyduk. İnşallah her yıl bu başarıyı devam ettireceğiz. İlçemizden 100 civarında fen lisesi ve proje okullarına gidecek öğrencilerimiz var. Bu başarıdan dolayı öncelikle Mümine Başak Baysal öğrencimizi, öğretmen olan anne ve babasını, Ahmet Tuncer Ortaokulu müdürü ve öğretmenlerini, İlçemizin tüm okul idarecileri ve öğretmenlerini tebrik eder başarılarımızın artarak devamını dilerim.” dedi.