p>Alanya’yı Konya üzerinden gelen hızlı tren hattı ile buluşturmak üzere projelendirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Türel, “ Alanya artık hızlı trene de bu projeyle kavuşacak. Bu projeler Alanya’mızın marka değerinin artması için katkı sağlayacak projeler. Biz bunları başardığımızda Alanya’nın çok farklı bir görüntüsü olacak” dedi. Çevre yolu konusunda da Karayolları ile yeni güzergah belirlenmesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Türel,  “ Büyükşehir olarak tüm imar uygulamalarını yapacağız.  Sayın bakanımızın da katkıları çerçevesinde 7 Mayıs tarihinde artık Alanya Çevreyolu karayolları ağına alındı. Hayırlı olsun.  

İNŞAAT BİZİM İŞİMİZ

Şehir içinde kavşak yapılma ihtiyacını ortadan kaldıracağız. Sıkışan noktalarda kavşak yapılması söz konusu olursa kavşak inşaatı bizim işimiz biz bu kavşakları 4 ay da bitiriyoruz.  İşte Mevlana Kavşağı’nı 4 ayda tamamladık. Mayıs sonunda hizmete açıyoruz. Sizlerin desteği olmazsa bu hizmetler olamazdı.  Menderes Türel, 5 yılda 11 kavşak yaptı. 2009 dan sonra Antalya’da bırakın tek kavşağı çeşme bile yapılmadı. Bu hizmetlerin gerçek sahipleri sizlersiniz. Sizler istikrarı koruduğunuz, işbaşına çalışacak kadroları getirdiğiniz sürece bu hizmetler oluyor” şeklinde konuştu.

KISKANANLAR ÇATLASIN
Alanya Çevreyolu inşaatına bu yıl ya da 2016başında  başlamayı planladıklarını belirten Başkan Türel, “Çevre yolu sorununu çözerek Alanya’nın trafik sorununa en önemli neşteri vuruyoruz. İhtiyaç olan yerlerde de kavşak çalışmalarını yapacağız. Hizmetin hasedi olmaz. Kimse bizim hizmetlerimizi kıskanmasın, kıskananlar da çatlasın” dedi.

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ
Hizmetin siyaseti olamayacağını belirten Başkan Türel, “Alanya belediyemiz ile Alanya’nın menfaatleri söz konusu olduğunda istişare edebiliyoruz. Siyaset ayrı bir şey. Hizmetin siyaseti olmaz. Bu seçim sürecinde siyasi mesajları herkes verecektir. Herkes bir takım söz ve vaatler verecek. Bizim kendimize güvenimiz sonsuz. Geçmişte bedava elektrik diyenler, 100 bin kişiye iş diyenleri bu millet iyi biliyor. Biz göğsümüzü gere gere hizmetlimizi projelerimizi  açıklıyoruz. Bu seçimde projelerin yarışması gerekir vaatlerin değil” dedi.

TÜREL’E TEŞEKKÜR 
Öte yandan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrısevende  ilçelerinde açılan ASMEK için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederek eğitim için konulan her tuğlanın kendilerini sevindirdiğini söyledi.  .