p>Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yaptığı açıklamada Irak, Afganistan, Suriye vatandaşlarından oluşan göçmenlere yönelik Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu’nda Türkçe öğrenmeleri için kurs açtıklarını belirtti.

\ \ \ \

Gömenlerin haftada 10 saat ders alarak Türkçe öğrenmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Müdür Hüseyin Er, \\\\\\\"Ağırlıklı olarak Irak ancak Somali, Afganistan, ve İran\\\\\\\'dan öğrencilerimiz de var. Şuan 3 sınıfta toplam 78 öğrenci kayıtlı.  4. sınıf için 15 öğrenciye daha ulaştık. Yani 4. sınıfıda kısa zamanda açacağız. Haftada 10 saat ders alıyorlar. Gelen talepler doğrultusunda Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kurs çalışmalarımız devam edecek\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

Ayrıca Türkçe öğrenmek için eğitim alan Irak, Afganistan ve Suriye uyruklu vatandaşların öğrenme azimlerini, ders işlerken Türkçe sohbet ederek gösterdiklerini ifade eden Er, \\\\\\\"Ülkemize sığınan bu vatandaşların Türkçe öğrenmeleri bizleri mutlu ediyor. Onlarla sohbetimiz hep Türkçe oluyor\\\\\\\" dedi

\ \