Alanya Can Anaokulu öğretmenlerinden Fatma Güvercin koordinatörlüğünde yürütülen "Geze Geze Sanal Müze" isimli e-Twinning projesi kapsamında, okul öğretmenlerinden Ayşe Arkın ve öğrencilerinin de katkıları ile okul içerisinde ortaklaşa etnografya müzesi oluşturuldu.

“MÜZELER EN ETKİLEYİCİ MEKANLAR”

Oluşturulan müzede öğrenciler inceledikleri her bir eşyanın hangi malzemeden üretildiği, nasıl çalıştığı, bugün yerine hangi eşyayı kullandıkları sorularına cevaplar buldu. Aile katılımı etkinliği olarak planlanan çalışmada, öğrenciler ailelerinden dinledikleri eşyaların hikayelerini arkadaşları ile paylaştı. Kültürel mirası yakından tanıma fırsatı sunan müze alanını okuldaki tüm öğrenci ve öğretmenler de gezerek inceledi. Proje koordinatörü Fatma Güvercin eğitimin en önemli paydaşlarından olan ailelere çalışmaya ilgi ve destekleri için teşekkür etti.

Güvercin "Geze Geze Sanal Müze" e-Twinning projesi kapsamında birbirinden farklı etkinliklere yer verdiklerini belirterek proje hakkında şu bilgileri verdi: “Projemizi Alanya, Ankara ve Konya’dan olmak üzere toplam 10 ortak okulla birlikte iş birliği ve etkileşim içerisinde yürütüyoruz. Müzeler geçmişten günümüze dünyanın ve insanlığın gelişimini yansıtma açısından en etkileyici mekânlar. İçerisinde her zaman dilimine ait gerçek objeleri bulunduran müzeler yaparak, yaşayarak, dokunarak öğrenmenin yanı sıra çocuklarda bilimsel düşünmenin temelini oluşturan heyecan verici eğitim ortamları. Bu doğrultuda eleştirel ve yaratıcı düşünme, sınıflandırma, analiz ve sentez yapabilme, keşfetme, dokunma ve sorgulama yönüyle bilişsel kavramların yer aldığı müze eğitimi çocuklar için çok yönlü kazanımlar içerir. Öğrencilerimizin belirtilen kazanımlara ulaşabilmesi, geçmişini öğrenip tüm insanlığa saygı duyması, edindiği tecrübelerle geleceğine sahip çıkması, okul dışı öğrenme ortamları ve alan gezileri ile gelişimlerine destek olunması amacıyla, salgın dönemine uygun olarak, çevrimiçi veya sınıf ortamında sanal müze ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz.” Güvercin ayrıca e-Twinning projelerine desteğinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’a teşekkür etti.