Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Bana Saymayı Anlat' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki etkinliklerle devam ediyor. Proje kapsamında Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay Pınar, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Pınar, Arş. Gör. Emine Ela Kök ve proje ekibinde yer alan Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencileri, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde etkinlik gerçekleştirdi.

Okul Öncesi Eğitimi Bölümü lisans öğrencilerinin gönüllü olarak katıldığı etkinlik kapsamında Montessori ve Nikitin gibi eğitsel materyallerin kullanılarak okul öncesi dönem çocukları Bach, Beethoven ve Chopin'in eserleri eşliğinde matematik, geometri ve örüntü oluşturma alıştırmaları yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay Pınar, etkinliğin 6 hafta süreceğini, bu zaman zarfında çocukların matematik ile farklı bir deneyim yaşayacaklarını ifade etti. Pınar, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın himayelerinde bu türden sosyal sorumluluk projelerinin aralıksız devam edeceğini ve Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin şehri kucaklamaya devam edeceğini belirtti.

Etkinlik sonunda Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yıldız'a teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Yunus Pınar, "Çocuklarına sırt çeviren toplumlar geleceği çalınmış toplumlardır. Yarınlarımız olan çocuklarımız için birlikte çalışmalar yapmaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu.