Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Alanya Belediyesi arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi. Üniversite ile belediye arasında yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından ALKÜ Senato Salonunda toplu iş birliği protokolünün imzalanması için ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yüce bir araya geldi. Rektör Kalan ile Başkan Yücel, Üniversite ile belediye arasında “14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” protokolünü imzaladı. Sempozyum düzenleme protokolü kapsamında Alanya Belediyesi ilk etapta 14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenleme Çalışmalarına maddi katkılar sunacak.

REKTÖR KALAN’DAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Alanya Belediyesi ve ALKÜ iş birliği ile bu yıl Alanya’da “14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”nu düzenleyeceklerini belirten Rektör Kalan, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkçe’ye gönül vermiş Türkçe sevdalılarını bir araya getireceğimiz önemli bir organizasyondur.  Türkçe’nin merkezinden bir tanesi Alanya olacak. Sempozyuma 18 ülkeden 337 katılım olmasını bekliyoruz. Değerli katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “ALANYA ARTIK ÜNİVESİTE ŞEHRİ”

ALKÜ ile iş birliği yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Yücel, “Artık Alanya’nın bir üniversite şehri olduğunun bilinmesinden dolayı tüm ALKÜ ailesini şahsım adına teşekkür ediyorum. Önceden turizm ve tarım ile anılıyorduk ama Alanya artık bir üniversite şehri. Bizi biz yapan değerleri üniversite ile bütünleşerek Türkiye'de lider olması da bizim içinde çok önemlidir. İnşallah ümit ettiğimizden daha geniş bir kesime ulaşan bir etkinlik olur. Türkçe’nin de dünyada yaygın kullanılan bir dil olduğunu hep birlikte görme temennisiyle katkı veren herkese teşekkür ederim.” dedi.