Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, TRT Antalya Radyosu’nun konuğu oldu. Eğitim alanında yaptıklarını ve gelecekte yapacaklarını paylaşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ALKÜ’nün çok hızlı gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunu söyledi. Kalan, “Alanya dışında Gazipaşa ve Akkesi’de de yerleşkeler mevcut. Hakikaten büyük bir potansiyele sahip olduğunu ilk günden gözlemledim. İyi bir ekip var. İyi çalışma arkadaşlarıyla gerçekten bölgeye ve ülkeye ciddi katkılar sağlayacağı gözlemlerim arasındaydı. Geleceğe yönelik projeler vardı. Bunların hayata geçebilmesi için planlamalar yapmıştık. Yavaş yavaş bunları hayata geçirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

“TÜRKİYE GENELİNDE İLK ÜNİVERSİTE OLDUK”

Covid-19 ve normalleşme döneminde üniversitede yapılan hazırlıklarla ilgili soruyu cevaplayan Kalan, “Covid-19 pandemisi günümüzde de sıklıkla karşımıza çıkıyor. Büyük bir artış göstermeye başladı. Ülke gündemine de oturmuş durumda. Akademik ve idari birimlerde bir amir çalışan kalmak suretiyle tüm çalışanlarımıza idari izin veren Türkiye genelinde ilk üniversite olduk. Bunun yanında çok hızlı şekilde yemekhane, kantin gibi toplu hizmetler alınan faaliyetleri durdurarak pandeminin yayılmasını bir ölçüde de olsa engellemiş olduk. Bunun yanında tüm binalarımızda gerekli önlemleri aldık. Yine pandemi yayılma hızını öngörerek öğrencilerimizin ve personelimizin sağlıklı bir şekilde kalabilmeleri adına güz dönemi derslerini senato kararıyla uzaktan alınması kararını ilk alan üniversitelerden biri olduk. Uzaktan eğitimin daha kaliteli olması adına da uzaktan eğitim merkezi tarafından her akademik birime eğitimler verdik” diye konuştu.

“DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 97,87”

ÖSYM’nin üniversite tercih sonuçlarını açıkladığı hatırlatılan ve ALKÜ’nün tercih durumu sorulan Kalan, “Kesinlikle bunun tezahürü net bir şekilde ÖSYM tercihlerinde karar veren öğrencilerin tercihlerinde de karşımıza çıkıyor. 5 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen, 2019 itibarıyla 10 bin 255 öğrencimiz varken, bu yıl 14 bin 515 bandında yerli ve yabancı öğrenciye eğitim öğretim sunmayı hedefliyoruz. ÖSYM yerleştirmelerine göre bizdeki doluluk oranı yüzde 97,87. Bu Türkiye ortalamasının kat be kat üzerinde. Bu hem üniversitemizin bulunduğu konum hem genç ve dinamik bir yapısı olması hasebiyle gerek yerli gerek yabancı öğrenciler için bir cazibe merkezi konumunda. Özellikle yerleştirmelere baktığımızda genel itibarıyla ilk yüzde 50 içerisinde yer alıyor. 5 yıllık bir üniversite için inanılmaz rakamlarla karşı karşıya bulunduğumuz ifade etmek istiyorum. ALKÜ’nün cazibesi önümüzdeki süreçte gittikçe artacaktır. Çünkü hem Alanya’da bulunması hem de saymış olduğum sebeplerden ötürü ALKÜ geleceği parlak, bölgenin en güçlü, dinamiklerine hakim, saygın bir üniversite olarak eğitim camiasında ön plana çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU KARARI ALMAK BİZLER İÇİN ZOR OLDU”

Yeni eğitim öğretim yılına uzaktan başlamaya karar verdiklerini aktaran Kalan, son olarak öğrencilerine önümüzdeki dönemle ilgili şu mesajı verdi: “Öncelik sağlık. Bu kararı almak bizler için de zor oldu. Öğrencilerle birlikte olduğunca kampüs ayrı bir güzellik, anlam katıyor. Bizler için de zor. Önceliğe sağlığı koymamız gerektiği için bu süreci bu şekilde aşmak durumundayız.  Biz onların yokluğunda kampüsün sosyal ve fiziki altyapısını güçlendirmek yönünde yine çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki en kısa sürede Covid-19 pandemisinden kurtulacağız ve sağlıklı bir şekilde üniversitemize dönecekler.”