Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Van Köy Okulları Yardım Projesine destek olmak için katkılarınızı bekliyor. Üniversitenin desteği ile kampanyayı büyütüp birçok çocuğun yüzündeki gülümsemenin sebebi olmak isteyen ALKÜ İçimizdeki Çocuk Kulübü üyeleri, kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlardan Van Köy Okullarına gönderilmek üzere kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi ve kıyafet yardımlarını bekliyor. “Dikkat Dikkat! İçimizdeki Çocuk Çıkabilir” ismiyle kampanya yürüten ALKÜ’nün duyarlı öğrencileri, instagram.com/alkuicimizdekicocuk/ adresinden kampanyaya destek vermek isteyenlerin ulaşılabileceğinin altını çiziyor.

GÖNÜLLÜLERİN DESTEĞİ BEKLENİYOR

Kulübün danışmanlığını yapan ALKÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Metin Aslan, İçimizdeki Çocuk Kulübü’nün topluma fayda sağlayan birçok projeye destek vermek için kurulduğunu ifade etti. Yapılan projelerle öğrencilerin toplumun ve ALKÜ’nün görünen yüzü olduğunu belirten Aslan, “Öğrencilerimiz, insanları gönüllülük yapmaya teşvik ediyor. Bu amaç doğrultusunda hiçbir ideoloji, fikir ve siyasi odak ya da güç, simge, herhangi bir vakıf ya da dernekle bağı bulunmayan, amacı sadece çocuklara yardım ulaştırmak olan Van Köy Okulları Yardım Projesi ekibi ile dirsek temasında olup İçimizdeki Çocuk Kulübü olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyorlar. Bu gayretleri şu an sadece sosyal medya platformlarında olup mücadelelerine destek vermek için vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler bekliyorlar” diye konuştu.

DUYARLI ÖĞRENCİLERİN DUYARLI KAMPANYASI

Öğretmen adaylarının sadece akademik alanda yetkin olması değil, gönüllülük alanında da yetkinliğe ulaşması gerektiğini belirten İçimizdeki Çocuk Kulübü Proje Koordinatörü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ayşe Nur Güler, “Kulüp üyemiz Fehmi Alıcı ile saha gönüllüsü olarak çalıştığımız projede, Türkiye’nin her yerinden gelen yardımları ihtiyaç duyulan köy okullarına ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.