Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri öğrenim hayatlarını sürdürürken gelişimlerine katkı sunan topluluklarla bir araya gelmeye devam ediyor. Google teknolojilerini tanıtmak, geliştirmek ve akranlar arası öğrenimi sağlamak amacını taşıyan ALKÜ Google Developer Student Club (GDSC) üyeleri, “Gecekodu” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte ALKÜ’lü GDSC üyeleri öğrenciler, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak 24 saat boyunca bir villada toplanıp hem kodlama yapıp hem de ALKÜ için ne tür katkıda bulunabileceklerini tartıştılar. Öte yanda öğrenciler, Google’ın düzenlediği uluslararası bir yarışma olan Solution Challenge’a da hazırlık yaptı.

7 SAATTE 7 MOBİL UYGULAMA

GDSC ALKÜ üyeleri öğrenciler, Hackathon yarışması düzenledi. Yarışma öncesi bir gün eğitim alan üyeler sonrasında yedi takıma ayrılarak ALKÜ temalı 7 mobil uygulamayı 7 saatte yazdı. Düzenledikleri Hackathon yarışmasıyla da yazılıma ilgili tüm öğrencileri bir araya getiren ALKÜ GDSC üyeleri, bir günlük eğitimin ardından ortaya bir mobil uygulama çıkarılabileceğini de gösterdi.

REKTÖR KALAN’A TEŞEKKÜR

GDSC üyeleri, “Hem üniversitemizi temsil edip hem de öğrencilerin gelişimini sağlamak amacı ve bilinciyle çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. ALKÜ GDSC olarak ziyaret ettiğimiz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan'a da her konuda vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştular. Öte yandan, ALKÜ GDSC üyeleri, “Gecekodu” etkinliğini kayıt altına alarak sosyal medya hesaplarında paylatıştılar.