ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Yavuz Uysal, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi binasının yapımı için hayırseverlere çağrıda bulundu. Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Yavuz Uysal, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Dün sabah saat 10.30’da Pazarcı Mahallesi’nde faaliyet gösteren M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda ulusal ve yerel gazetecilerin katıldığı bir kahvaltı programı düzenlendi. İlk olarak gazetecilerle tanışan Doç. Dr. Yavuz Uysal,  tanışma kahvaltısının ardından Meslek Yüksek Okulu ile ilgili sorun ve sıkıntılar hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

YENİ BİNANIN YAPIMI İÇİN HAYIRSEVERLER ARANIYOR

Gazipaşa Meslek Yüksek Okulu bahçesinde yeni bir okul binası yapılması gerektiğini belirten MYO Müdürü Uysal,  Gazipaşa halkının Meslek Yüksek Okulu’na sahip çıkması gerektiğini söyledi. MYO Müdürü Uysal, “İlerleyen zamanlarda ilçemizdeki önde gelen ve hayırsever insanlar ile konuda toplantılar düzenleyeceğiz. Ben Gazipaşa'da çok değer hayırsever insanlar biliyorum, inşallah onların ve Gazipaşa halkının da desteği ile Meslek Yüksek Okul binasının yanına yeni bir bina kazandırmayı planlıyoruz” dedi. Öğrencilerin şehre katkısının yüksek olduğunu belirten Dr. Uysal, “Şu anda toplamda bin öğrencimiz var. Eğer binamız yapılırsa fakülte bünyesinde 5, 6 bölüm açılsa, 4. senesine geldiği zaman 24 sınıf yapar. 5, 10 yıllık süre içerisinde sadece fakültenin öğrenci sayısının 5 bin ila 10 bin arasındaki rakamları görmesi sürpriz olmaz. Bir öğrencinin aylık gideri 5 bin lirayı buluyor, barınma ve yeme, içmesi dahil. Gazipaşa’da 5 bin öğrenci olduğunu düşünelim. Bu para harcanan para. Çıktığı zaman kafelere oturan, yemek yiyen, kuaförüne giden öğrenciler, ilçeye büyük bir katkı sunar. Bina açılsın bu 5 bin sayısı hayali değil, 2 sene içerisinde o sayıya ulaşırız. Bu yaptığım hesap akademik personeli kapsamıyor, her bölüme de en az 3 akademik personel gelir. Bu anlamda da bir katkı sağlanır. Sadece biraz yerel halkın buraya destek vermesi, sahip çıkması lazım. Gönüllü bağışçılarımızın bize destek vermesi lazım. Bunların bir araya getirilip, bir Bismillah deyip bina yapımına başlamamız lazım” şeklinde konuştu.

ARSA GERİ ALINABİLİR

Ekim 2020’de Gazipaşa Belediye Meclisi’nce, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne bina ve ihtiyaç duyulan sosyal alanlar için 7 bin 217 metrekarelik alanın tahsisinin yapıldığını hatırlatan Uysal, 2 yıl içerisinde bina yapımına başlanılmazsa, tahsise konulan şerh gereği belediyenin isterse verdiği araziyi geriye alabileceğini söyledi.  Gazipaşalı hayırseverlere çağrıda bulunan Uysal, “Rektörlüğümüzün personel maaşları da dahil toplam bütçesi 70-75 milyon civarında. Rektörlüğün böyle bir şeyi tek başına yapma şansı yok. Buna ek bütçe lazım.  Hayırseverlerimizin desteğiyle inşaat başlarsa, binanın temeli atılırsa ondan sonra Kalkınma Bakanlığı’na ‘ALKÜ olarak böyle bir projem var, projeyi de bu aşamaya getirdim. Temelini attım. Bu sene buraya ne kadar katkı sunabilirsiniz?’ diyebilirim. O zaman Kalkınma Bakanlığı da örneğin ‘4. katına kadar hak edişini veriyorum’ der. Bu yine süreci hızlandırma adına yine bizim elimizde olan bir şey. Ama hiçbir şey yokken, sadece kağıt üzerine bir proje çizimiyle gittiğimiz zaman buraya herhangi bir şey vermez. Sadece projeye eskiden destek veriyorlardı ama o eskide kaldı” dedi. Meslek Yüksek Okulu'nun ilçede sosyal,  kültürel ve ekonomik yönden de büyük katkısı olduğunu dile getiren ve çıkışta gazetecilerle fotoğraf çektiren MYO Müdürü Uysal, kahvaltıya katılanlara teşekkür etti.