ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan tarafından bir süre önce Rektör Yardımcılığı görevine atanmasının ardından Dekanlık görevini Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı’ya devretti. Tam kapanma kapsamında sınırlı sayıda görevli personelin katıldığı devir teslim töreninde görevini Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’den devralan Şaktanlı, bayrağı teslim aldığını belirterek “Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir hocamız görevini başarıyla yürütürken Sayın Rektörümüzün tensip etmesiyle Rektör Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Kendisine bu vesileyle yeni görevinde başarılar dilerim. Bundan sonraki süreçte bana emanet edilen yeni görevimle Eğitim Fakültesi olarak başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a beni bu göreve layık görmelerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir ise yeni görevinde Eğitim Fakültesi Dekanı olarak Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı’ya başarılar dileyerek; “Bundan önceki süreçte Dekanlık görevimde elimden gelenin en iyisini yapmak için çaba gösterdim. Bundan sonraki süreçte de Sayın Rektörümüzün tensipleriyle layık görüldüğüm Rektör Yardımcılığı görevimde elimden gelen gayreti gösterirken Rektörlük olarak da Eğitim Fakültemizin gelişimine yönelik desteğimiz tabii ki devam edecektir. Bu vesileyle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a bir kez daha teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

PROF. DR. SÜLEYMAN CEM ŞAKTANLI KİMDİR?

1976 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde tamamladı. Müzik eğitimine Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başlayan Şaktanlı burada Prof. Katalin Nemeth Nyari ile viyolonsel çalıştı. 1998’de lisans, 2002’de yüksek lisans ve 2007 yılında doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Buradaki eğitimi boyunca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçısı Şinasi Çilden’in viyolonsel öğrencisi olmuştur. 1998 yılında bir yıl süreyle Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde müzik öğretmenliği yaptı. 1999 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. 2007 Yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçent, 2011’de aynı üniversitede Doçent unvanını almıştır. 2013’te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı kurucu müdürü oldu ve burada 2017 yılında Profesör unvanı aldı. 2020’de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ABD’da göreve başladı. Meslek hayatı boyunca Ana Bilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, konservatuar müdürlüğü ve dekanlık yaptı. Alanında ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makale ve bildirisi bulunmaktadır.  Kendi kurduğu Akademik oda orkestrası ile çok sayıda sanatsal faaliyeti vardır. Ayrıca viyolonsel eğitimine yönelik “Çello” isimli bir kitap yayınladı.  Danışmanlığında tamamlanmış bir doktora yedi yüksek lisans tezi vardır. 04 Mayıs 2021’de Alanya Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Şaktanlı evli ve 3 çocuk babasıdır.