Bugüne kadar Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Latin Amerika'daki 30 ülkeden 35 Ulusal Koordinatörü bulunan ve katılan her üniversitenin "çevre dostu" bir üniversite geliştirme konusundaki kararlılığını ölçen dünyadaki ilk ve tek üniversite sıralaması olarak bilinen GreenMetric Platformu’na bu yıl da 84 ülkeden çeşitli üniversiteler başvuruda bulundu.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan Endonezya merkezli bir platform olan GreenMetric’e bu yıl ilk kez başvuruda bulunan ALKÜ dünya genelinde 912 üniversite arasına girmeyi başardı. Amaç olarak sürdürülebilir, çevreci ve yeşil bir kampüse kavuşmanın hedeflendiği ve bu doğrultuda belirli parametrelerle anketlerin doldurulmasıyla belirlenen listede, katılımcı üniversitelerin bir yılda kat ettiği yeşil ayak izi doğa dostu projeleri platformda üniversitelerin yerini belirliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Türkiye’den yalnızca 56 üniversitenin başvurduğu platformda üniversitemiz, yerleşkesini daha çevreci ve tasarruflu hale getirmeyi hedefleyen üniversiteler sıralamasına girmeyi başardı. Bu doğrultuda ALKÜ olarak, dünya standartlarında sürdürülebilir bir yerleşkeyle çevreye, doğaya, sürdürülebilirliğe, enerji ve doğal kaynak tasarrufuna önem veren, doğa dostu üniversiteler sıralamasında dünya genelinde daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüm bu çalışmaların sonunda başta Alanya olmak üzere ülkenin ve genel olarak dünyanın kazançlı çıkacağı ortada olan “Çevre Dostu" bir üniversite hedefine öncelik veren ALKÜ, sıralamaya ortam ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim gibi konulardaki çalışmalarıyla girmeye hak kazandı.