Alanya’da öğretmenlik yapan Fatma Asan öğrencileri ile muhteşem bir proje başlatmıştı. Yoğurt kabı, dil çubukları, koli bandı ve yün kullanarak atkı yapma tekniğini öğrencilerini öğreten Fatma Öğretmen, tığ ve şiş kullanmadan yapılan atkıları Mehmetçiklerimize göndermişti.

Fatma Öğretmenin başlattığı proje tüm Türkiye’de hızla yayılmaya devam ediyor. Eş zamanlı olarka bir çok öğretmenin katıldığı projeye bir destekte Çorum’un Osmancık ilçesinden geldi.

75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Yelda Kuşçu Kılıçarslar'ın uygulamaya koyduğu "Her Çocuk Özeldir" projesi kapsamında tığ ve şiş kullanmadan yoğurt kabı yardımıyla atkılar ören öğrencilerin hem eğleniyor hem de öğreniyor. Ana sınıfı öğrencileri derslerde ördükleri atkıları vatanımız için savaşan Mehmetçiklere göndermeyi planlıyorlar. Proje sayesinde yoğurt kovasının yanı sıra dil çubukları, koli bandı, yün gibi kullanılmayan malzemelerden atkı ören çocukların el becerilerinin yanı sıra hayal güçleri de gelişiyor.

75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Yelda Kuşçu Kılıçarslan, yoğurt kovasından atkı yapma fikrinin Alanya'da çıktığını ve artık tüm Türkiye'de birçok öğretmenin eş zamanlı yaptığı bir proje olduğunu söyledi.

Alanya'da Fatma Asan isimli öğretmenin girişimleriyle projenin başladığını ve kendilerinin de projeye destek olduklarını dile getiren Kılıçarslan, "Her şeyden önce bu kadar küçük çocuğun bir şeyler başardığını görmek aileleri de mutlu etti." dedi.