p>Alanya’nın eğitim meşalesi olan TED Alanya Koleji, Türk Eğitim Derneği çatısı altında geleceği aydınlatmaya devam ediyor. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere TED Alanya Kolejinin yaşadığı son süreç, TED Genel Merkezi’nin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, TED Alanya Kolejine verilen desteğin TED Genel Merkezi tarafından devam ettirilmesi yönünde oldu.
KÜÇÜK SARSINTILAR OLABİLİR
Alınan bu kararı TED Alanya Koleji ailesine duyurmak ve yaşanan gelişmeleri paylaşmak amacıyla 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü öğrenci velileriyle buluşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sn. Selçuk Pehlivanoğlu, “Bazen yaşanan küçük sarsıntılar, yeniden ayağa kalkmak için aradığınız dirayetin içinizde saklı olduğunu size hissettirir, kurumun bireyleri arasında sarsılmaz bir bağ oluşturur; bu bağ, TED Alanya Koleji ailesinde de oluşmuştur. Onlar kurumlarına olan inançlarını hiçbir şekilde yitirmemiştir.” diyerek TED meşalesinin, Türk Eğitim Derneği var oldukça Akdeniz’de yanmaya devam edeceğini belirtti.
TED'İN AKDENİZDEKİ MEŞALESİ
TED Genel Müdürü Sevinç Atabay ise, “ Bundan sonra ilçelerde okul açmayacağız ancak TED Alanya Koleji “TED’in Akdeniz’deki meşalesi” olarak yanmaya devam edecektir. Süreç boyunca daima kurumlarının yanında olan öğrenci velilerimize çok teşekkür ederiz.” diyerek genel bir değerlendirme yaptı. Süreçle ilgili bir değerlendirme yapan TED Alanya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zekeriya Tezak, “2014-2015 eğitim-öğretim yılında yaşadığımız birtakım aksaklıklar, Alanya kamuoyu nezdinde de dikkatle izlenmiş ve bu süreç velilerimizle paylaşılmıştır. Devam eden bu süre zarfında eğitim-öğretim faaliyetlerimiz hiçbir şekilde aksamamış olup büyük bir kararlılık ve inanmışlıkla Türk Eğitim Derneği’nin misyonuna uygun bir şekilde mücadele ettiğimiz kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Yönetim kuruluyla, velileriyle, idarecileriyle, öğretmenleriyle, öğrencileriyle ve diğer tüm çalışanlarıyla birbirine sımsıkı kenetlenmiş büyük bir aile olduğumuzu, yaşadığımız bu aksaklık karşısında ortaya koyduğumuz duruşla ispat etmiş bulunmaktayız. Geride bıraktığımız bu süreçte, başta TED Genel Başkanı Sn. Selçuk Pehlivanoğlu olmak üzere; bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize, velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve TED Alanya Koleji Mezunlar Derneğine teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.” diyerek yaşanan gelişmeleri özetledi.