Geçenlerde bir haftaya sığdırmak zorunda olduğum, dolu dolu geçen Konya ziyaretim oldu.

Gönül nereyi çekerse ayaklar oraya gider. Ben de gönlümü hoş tutmak için hemen hemen her gün Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesine uğradım. Gönül dostlarının bulunduğu yere uğranmaz mı?

Ziyaretlerim esnasında Kadim dostum Mustafa Güden ile TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Saffet Yurtsever Hocam, Burhan Sakallı Hocam ve İsmail Detseli abimle güzel sohbetler ettik.

Konya ziyaretimde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, D. Mehmet Doğan Külliyatından birbirinden değerli dört kitap ile Sadrettin Konevi’nin Ariflerin Aynası kitabını hediye etti.

Benim için en değerli, en makbul hediye kitaptır. Teşekkürler Ahmet Köseoğlu başkanım, hediyelerin çok makbule geçti, çok mutlu oldum.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’nun hediye ettiği, D. Mehmet Doğan Hocamın Türk dili ve kültürü üzerine çalışmalarını içeren; Türkistan/Türkiye Türk Kimliğinin Coğrafyaları, Yüzyılın Soykırımı, Mağlubiyet İdeolojisinin Sonu ve Dil Kültür Yabancılaşma kitaplarını okuma sırasına koydum.

D. Mehmet Doğan hocam, sosyal ve iktisadî tarih, fikir ve basın tarihi, dil, Türk kimliği ve kültürü gibi alanlarla ilgili olarak çalışmalar yaptı, pek çok kitap yazdı.

Türkiye Yazarlar Birliği kurucusu ve Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan hocamın sayısını bilemeyeceğim kadar çok eseri var. Ömrü araştırmakla, yazmakla geçti desem yalan olmaz. Kamuoyunca en bilindik eseri; ‘Doğan Türkçe Sözlük’ adlı devasa yapıtıdır.

Bütün ömrünü Türk dili, Türk edebiyatı ve Türk kültürüne adamış zamanımızın bilgesi D. Mehmet Doğan Hocamın hazırladığı ‘Safahat Mehmet Akif Ersoy’ adlı eseri kütüphanemde mevcut. Eseri tamamen okuyamasam da epeyce inceleme fırsatı buldum.

‘Safahat Mehmet Akif Ersoy’ eserini baştan sona okuyamamış olmamın sebebi, eserin 550 sayfalık çok geniş hacme sahip olması ve bir başvuru, bir kaynak eseri olmasındandır.

D. Mehmet Doğan hocamın hazırladığı “Safahat Mehmet Akif Ersoy” yoğun bir emek ve titiz bir çalışmanın ürünüdür. Eser, ana kaynak niteliği taşımakla birlikte Mehmet Akif hakkında bilinmesi gereken ne varsa ihtiva etmektedir.

Allah(cc.) zamanımızın bilgesi D. Mehmet Doğan Hocama uzun ömürler versin.